Stichting Walk On

Stichting Walk On | Geld inzamelen
 
 
Voor dwarslaesiepatiënten is lopen een droom, help ze om deze droom uit te laten komen!!

Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen

Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Dwarslaesiepatiënten zijn aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk. Stichting Walk On zet zich in om dwarslaesiepatiënten weer te laten lopen en daarmee hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren.

Secundaire gezondheidsproblemen
Rolstoelpatiënten hebben meestal secundaire gezondheidsproblemen zoals blaas- en darmproblemen, spasticiteit, botontkalking, seksuele functiestoornissen, pijn, luchtwegproblemen en hart- en vaataandoeningen. En niet minder belangrijk zijn de psychosociale klachten doordat je niet aan alle ‘normale’ activiteiten kan deelnemen, zoals een strandwandeling of uitgaan. Bij dwarslaesiepatiënten is bovendien het onderlichaam verlamd, wat voor nog meer medische klachten kan zorgen.

Ontwikkelingen
Wetenschappers over de hele wereld zijn bezig met veelbelovend onderzoek om in de toekomst een dwarslaesie te kunnen genezen, maar intussen gaan de ontwikkelingen voor het verlichten van klachten ook in sneltreinvaart. Eén van deze ontwikkelingen is een exoskelet: een looprobot waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen lopen. Door te lopen - ook al is het met ondersteuning van een machine - zullen de eerdergenoemde klachten enorm afnemen. Bovendien zijn patiënten die met een exoskelet trainen beter voorbereid op een eventuele hersteloperatie.

Doel Stichting Walk On
Helaas nemen Nederlandse zorgverzekeraars geen genoegen met onderzoeksresultaten uit het buitenland, waar het gunstige effect van exoskeletten al wel erkend wordt. Daarom wil de stichting een trainings- en kenniscentrum opzetten, samen met Kinese Fysiotherapeuten in Appingedam (GR). In dit centrum zal onderzoek worden gedaan, zodat er een medisch-wetenschappelijk rapport opgesteld kan worden en zodoende deze bewijzen te verzamelen en de zorgverzekeraars te overtuigen om over te gaan tot vergoeding.

Een exoskelet kost € 80.000 tot € 100.000 en Stichting Walk On wil de zorgverzekeraars overtuigen van de gezondheidswinst, zodat exoskeletten in de toekomst zullen worden vergoed. Daarom wordt er naast de aanschaf van een exoskelet ook geld ingezameld voor training en onderzoek.

Niet voor het individu
Stichting Walk On zal zich inzetten om met de hulp van het onderzoeksteam van Kinese Fysiotherapeuten aan te tonen dat een exoskelet wel bevorderlijk is voor de gezondheid van iemand met een dwarslaesie. En daarmee zal het exoskelet als medisch hulpmiddel erkend kunnen worden in Nederland.

De Stichting Walk On heeft als missie dat ieder mens moet kunnen deelnemen aan de maatschappij en het gevoel hebben erbij te horen. Stichting Walk On zet zich daarom in om iedere dwarslaesiepatiënt de kans te geven om weer te kunnen lopen en op een normale manier te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

De reeds genoemde Kinese Fysiotherapeuten uit Appingedam zal het trainings- en kenniscentrum zijn voor het onderzoek dat Stichting Walk On gaat initiëren. Een aantal fysiotherapeuten is hier al voor opgeleid door ReWalk – More Than Walking en er worden contacten gelegd met student-onderzoekers en medici zodat het onderzoek kan worden opgestart. “Kinese Fysiotherapeuten zal niet alleen tijdens dit onderzoek fungeren als trainings- en kenniscentrum, maar zal blijvend beschikbaar zijn voor dwarslaesiepatiënten om te trainen in een exoskelet, en hierdoor hét trainingscentrum van Noord-Nederland zijn”, aldus Bert Guns, fysiotherapeut en mede praktijkeigenaar. 

Stichting Walk On en Kinese Fysiotherapeuten strijden dus niet voor het individu, maar voor alle mensen met een dwarslaesie. En niet alleen voor dit moment, maar we gaan voor vooruitgang op de lange termijn!

Stand van zaken
Sinds maart 2016 is de stichting actief met het inzamelen van geld, door de publiciteit op te zoeken en evenementen te organiseren.  Sinds 14 december jl. hebben wij, middels een bruikleen-overeenkomst met de leverancier, een eerste exoskelet in ontvangst kunnen nemen en is er gestart met het gewenste onderzoek. Maar een gebruiker van een exoskelet ‘loopt er niet zo mee weg’, hiervoor gaat een training aan vooraf van ongeveer 6 maanden.

Zoals het woord ‘bruikleen’ al zegt, is het exoskelet nog niet van de stichting. We moeten wel verder met geld inzamelen. Vóór juni 2018 moet deze volledig betaald worden, wat betekent dat we nog €36.000 moeten sparen.

Indien we vóór juni 2018 niet de resterende €36.000 bij elkaar hebben gespaard, zal het exoskelet terug moeten naar de leverancier, en dat is natuurlijk niet wat we willen!!

Walk On. Zet u ook de volgende stap?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 120,00
Doel: € 36.000,00
0%

Deze actie is gesloten.