Stichting Sem fighting Lyme

Stichting Sem fighting Lyme | Geld inzamelen
 
 
Het ondersteunen van Sem in zijn strijd tegen de ziekte van Lyme,

Dit jaar de beslissing genomen om Sem te laten onderzoeken en testen op de ziekte van Lyme en de eventuele co-infecties die de Borrelia bacterie met zich mee kan brengen. In de maand augustus 2014 is er een Erythema Migrans ontdekt bij Sem . Na de bevestiging van de huisarts en de kinderarts heeft Sem een antibiotica kuur ondergaan van 2 weken. De maximale dosis , die de huisarts mocht geven naar de richtlijnen in Nederland dit naar zijn leeftijd ( destijds 3 jaar) en gewicht. Na deze 2 weken moesten we er maar vanuit gaan dat deze Borrelia bacterie uit zijn lichaam was verdwenen door de antibiotica. Helaas blijkt Sem een enorme tekenmagneet te zijn . In het jaar 2015 , 10 teken (levend) verwijderd , in het jaar 2016 zelf 15 ! Door het bijhouden van een dagboek vanaf het moment van  de verschijning van de EM ,werd het op een gegeven moment duidelijk dat Sem steeds meer klachten kreeg en steeds meer veranderde in alle opzichten. Meerdere malen met spoed opgenomen geweest oa op verdenking van een hersenvliesontsteking en /of blindedarmontsteking, wat na nader onderzoek in het ziekenhuis niet zo bleek te zijn , en meerdere malen naar huis gestuurd met, het zal wel een virus zijn, !!

Sinds 2014 ben ik me heel erg gaan verdiepen in deze bacterie. Vele onderzoeken gelezen en doorgespit, aantal bijeenkomsten bijgewoond van "lotgenoten", met als resultaat dat ik er van overtuigd ben dat deze bacterie echt onderschat wordt en er veel medici zijn die er , om wat voor reden dan ook, er geen kennis van willen hebben of het blijven onderschatten met alle gevolgen van dien. Na de uitspraak van een (vervangende) kinderarts, blijkt nu kinderarts in opleiding te zijn, dat Lyme net een kinderziekte is, eens gehad krijg je het nooit meer, en dat ze overtuigd is dat deze bacterie echt niet zoveel schade kan aanbrengen, was ik echt verdrietig....wat een ontwetendheid en deze maakt conclusies voor mijn kind wat betreft zijn gezondheid !!!

Uiteindelijk heb ik contact gezocht met een zeer kundige arts op het gebied van Lyme en de eventuele co-infecties. 

In Oktober van dit jaar heeft Sem zijn eerste onderzoeken en testen in Brussel ondergaan en 6 dec as gaan we naar Brussel om de uitslagen te bespreken. Deze uitslagen en behandelingsplan zullen besproken worden met onze huisarts waarna we van start gaan met de behandeling .

Maar helaas worden deze onderzoeken/testen en behandeling niet vergoedt door de nederlandse zorgverzekeraar. Dit is de reden dat er , nog niet zo lang geleden, een stichting voor Sem is opgericht, Stichting Sem fighting Lyme kvk 69816905. Deze stichting probeert via allerlei activiteiten geld in te zamelen om alle kosten wb onderzoek/testen en behandeling van Sem te kunnen bekostigen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 10,00

Deze actie is gesloten.