Stichting Puntenburg in nood!

Stichting Puntenburg in nood! | Geld inzamelen
 
 
Stichting Puntenburg in Nood!

Hallo allemaal, 

Fijn dat u de moeite neemt om onze doneeractie te lezen. 

Stichting Puntenburg is opgericht in 1998 en stelt zich als doel paarden te trainen voor het rijplezier van speciale kinderen. Denk hierbij aan kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking.

De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de kinderen. Het betekent voor veel kinderen even bevrijd te zijn van hun rolstoel en beperkingen. Het rijden vraagt concentratie en een reactie van het hele lichaam. De natuurlijke cadans van het paard biedt ontspanning en plezier.

Een moeder heeft het als volgt verwoord:
Dag in, dag uit, zit je in je rolstoel. De wielen van je rolstoel bewegen je voort. De rolstoel heeft geen energie en geeft geen energie. In je rolstoel zit je laag, je moet altijd omhoog kijken om te zien wie er tegen je praat. Vaak wordt er vreemd naar je gekeken, met een vraag: wat zal je mankeren?”

“En dan is het weer zondagmorgen, de ochtend dat je weer gaat paardrijden. Opeens heb je benen, weliswaar de benen van het paard, maar je hébt benen. Je toornt boven alle aanwezigen uit. Nu moet de ander omhoog kijken. Een paard vraagt niets, een paard geeft. Het geeft je eigenwaarde en heeft respect, immers iedereen mag op zijn rug zitten, dus jij ook. Een paard heeft energie en geeft je de energie om even zelfstandig rechtop te kunnen zitten. Het paardrijden vergt veel van je, maar geeft je weer de kracht om door te gaan in je rolstoel”.

Helaas is er bij meer dan de helft van onze paarden Droes geconstateerd. Deze paardenziekte uit zich in hoge koorts, snottebellen, lusteloosheid en is heel besmettelijk. Daarom hebben we, met pijn in ons hart, moeten besluiten dat de gehele stal op slot moet. Dit houdt dus in dat we voorlopig niemand meer kunnen ontvangen. En dit zal zeker een flinke teleurstelling voor bovengenoemde kinderen zijn, iets wat wij heel erg vinden. 

Omdat er nu geregeld een dierenarts moet komen om de paarden te onderzoeken, medicijnen moet uit schrijven, en ook de hele stal ontsmet moet worden, rijzen de kosten de pan uit.

Als Stichting Puntenburg, welke draait op vrijwilligers en (niet geheel onbelangrijk) op donaties, is dit een flinke aderlating op het beschikbare budget. De kinderen zullen dan hier uiteindelijk de dupe van worden en dit is iets wat we absoluut niet willen.

Wij doen daarom dan ook een dringend beroep op uw vrijgevigheid en wij zijn, bij voorbaat, blij met elke gift. U kunt uiteraard een kijkje nemen op onze site, waar u kunt vinden hoe en waar uw geld terecht komt: www.stichtingpuntenburg.nl en onderstaande youtube link. 

Wij hopen dat deze uitbraak snel voorbij zal zijn zodat wij, als Stichting Puntenburg, weer vele kinderen blij kunnen maken. Helpt u ons alstublieft met een bijdrage zodat we deze dankbare taak snel weer kunnen voortzetten!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

238 donaties
€ 6.340,00

Deze actie is gesloten.