Stichting MS MEE voor HSCT

Stichting MS MEE voor HSCT | Geld inzamelen
 
 
Een HSCT stamcelbehandeling voor Esther!

Dit is Esther, 39 jaar en trotse moeder van 2 dochters.
Op 10 oktober 2010 sloeg het noodlot toe. Op deze dag kreeg zij een heftig auto ongeluk. Het was nog maar de vraag of ze dit zou overleven.  
Voor het ongeluk was zij een goedlachse ondernemer, entertainer en heeft zij haar droom als professionele danseres in binnen- en buitenland waar kunnen maken.

Na het auto ongeluk kreeg ze te horen dat ik nooit meer zou kunnen lopen, maar door haar wilskracht liep zij binnen een half jaar alweer met één kruk. Haar vooruitzichten zagen er hierdoor een stuk rooskleuriger uit en men dacht zelfs weer aan volledig herstel.

Tijdens haar revalidatie in Hardenberg ervaarde ze na een half jaar krachtsvermindering in haar linkerbeen en evenwichtsstoornissen. De oorzaak konden haar artsen toen niet vinden. Pas één jaar daarna werd de diagnose gesteld: MS! Ondanks haar vechtlust ging het vanaf toen snel bergafwaarts.

Inmiddels zijn we 5 jaar later en 5 Schubs ( MS aanvallen ) verder. Esther is nu rolstoel gebonden, kampt met ontstekingen aan haar oogzenuwen,  gevoelloosheid in voornamelijk handen, ernstige blaasproblemen, en vele andere bijkomstigheden die bij deze ziekte veel voorkomen.

2 Maanden geleden heeft zij haar laatste Schub gehad. De neuroloog heeft toen geconcludeerd dat de MS zeer actief is met als gevolg nieuwe medicatie; 2e lijns medicijnen. 
Door de gevolgen van deze ziekte kan haar jongste dochter niet meer thuis kan wonen.  Ze is volledig afhankelijk van anderen. Eens gek op het leven, nu vooral bezig met overleven.
Ondanks dit alles blijft zij altijd goedlachs en positief.

Er zijn in Nederland geen vooruitzichten voor Esther en mede MS patiënten op het gebied van genezing. In het buitenland daarentegen zijn de medici vooruitstrevend. In veel landen is er al een behandeling mogelijk en zit dit zelfs in het ziekenfondspakket.

Deze behandeling heet HSCT en houd in, stamceltherapie.
In 85 tot 90 procent van de vele behandelde patiënten is de MS volledig genezen!
Omdat in Nederland deze behandeling voor MS patiënten nog steeds niet wordt toegepast hebben wij, vrienden van Esther, een stichting opgericht 'Stichting MS MEE voor HSCT' om deze behandeling voor haar te financieren.

Alle donaties, zowel grote als kleine donaties, zijn meer dan welkom!
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 150,00
Doel: € 70.000,00
0%

Deze actie is gesloten.