Stichting Mijnzorg Paramaribo

Stichting Mijnzorg Paramaribo | Geld inzamelen
 
 
Inzamelactie voor de liefste kindjes van Suriname

Namens de JA! Foundation wil ik graag geld inzamelen voor Stichting Mijnzorg te Paramaribo, Suriname. Een mooi, groot huis waar HIV-geïnfecteerde kinderen opgevangen worden. Hier krijgen zij de liefde en acceptatie die ze nodig hebben. Zelf ben ik afgelopen februari en maart vrijwilliger geweest als kinderpsychologe in het huis. Dit was een super mooie ervaring en de kinderen hebben echt mijn hart gestolen. Het is werkelijk een kunst om zoveel kinderen zoveel liefde te geven die zij missen van hun ouders. De kinderen gaan met elkaar om alsof ze een grote familie zijn, het lijken allemaal broertjes en zusjes. Ze spelen met elkaar, plagen elkaar en steunen elkaar wanneer nodig. Prachtig om te zien. Het personeel verricht zwaar werk. Het is verbazingwekkend wat er op een dag moet gebeuren om zoveel kinderen eten te kunnen geven, op tijd klaar te maken voor school, naar school te brengen, huiswerk te laten maken, naar de dokter te brengen en op tijd bij de zwemles te laten zijn. Ook heb ik gedurende mijn tijd daar veel geleerd en was het af en toe heel confronterend om de levensverhalen van de kinderen te horen. Hoewel sommige kinderen nog maar een paar jaar oud zijn hebben ze al meer meegemaakt dan sommige volwassenen. 

Helaas blijft het elke maand de vraag of het huis kan blijven bestaan. Dit is voor de kinderen en het personeel een erg onzeker bestaan. Ik heb met eigen ogen kunnen zien dat geld hard nodig is en dat het een prachtig doel is! Alle kleine beetjes helpen en we zijn blij met elke cent. Ik hoop dat jullie deze stichting samen met mij willen steunen. 

Note: Er heerst in Suriname een groot taboe rond HIV/AIDS en daarom is de anonimiteit van de kinderen van groot belang. Vandaar dat er niet meer foto's geplaatst kunnen worden van de kinderen. 

P.S.: De donatie die je doet gaat rechtstreeks naar de JA! Foundation. Er wordt in de referentie automatisch genoemd dat de donatie bestemd is voor Stichting Mijnzorg.

Lees meer over het tehuis en de hulp van de JA! Foundation op: http://www.jafoundation.nl/stichting-mijn-zorg/

 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








8 donaties
€ 211,00