Stichting Lucas Hoeve voor Jongeren met autisme

Stichting Lucas Hoeve voor Jongeren met autisme | Geld inzamelen
 
 

We zijn bezig met een kleinschalig woon/zorg inititatief voor 4 jongvolwassenen met een vorm van autisme.  Het is een doelgroep die tussen de wal en het schip valt, te goed voor het wonen in een instelling, maar geheel zelfstandig wonen met enkel een paar uur ambulante begeleiding per week is vaak niet voldoende. Daarnaast zijn ze vaak heel prikkelgevoelig waardoor het leven in de stad en in een grotere groep zorgt voor meer onrust. Voor deze doelgroep is de Lucas Hoeve in Chaam. Ons project wordt geheel uit eigen middelen gefinancierd.  De zorg die we bieden is een goedkope vorm van zorg die ook geen heel grote budgetten met zich mee brengen, daarnaast is de doelgroep meestal afhankelijk van een WAJONG uitkering wat maakt dat zij ook weinig middelen hebben om huur te betalen.  Om de kosten voor hun zo laag mogelijk te houden zouden we graag de inrichting van de algemene woonkamer/keuken via deze aktie ophalen.

Onze zoon van nu 17 jaar heeft ons geinspireerd dit initiatief te starten, hij heeft ook een vorm van autisme.

Nu kan ik me voorstellen dat mensen denken.. autisme iedereen heeft toch wel wat autistische, ja dat klopt maar de jongeren die bij ons komen wonen zijn toch echt zeer beperkt door hun autisme, ze ontwikkelen zich nog wel , maar vaak op een heel ander tempo dan jongvolwassenen zonder autisme.  Daarnaast is er ook vaak bijkomende problematiek. 

Naast een financiele bijdragen zijn we ook heel blij met hulp in natura, zo zijn we nog op zoek naar een (showroom) keuken, laminaat/zeil  enz... dus mocht u iets over hebben neem gerust contact op via de website www.lucashoeve.com 

Ik hoop dat u een kleine bijdrage wilt doen om ons initiatef te steunen, al is het alleen maar omdat u het een warm hart toe draagt.  We hopen dat ons project weer anderen inspireert, dat je zelf ook al is het op kleine schaal wel het verschil kunt maken voor mensen.

We hopen in het najaar 2021 te kunnen gaan verbouwen en verwachten voorjaar 2022 de eerste bewoners te kunnen verwelkomen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
21 donaties
€ 1.480,00
Doel: € 10.000,00
14%