Stichting Living Memories

Stichting Living Memories | Geld inzamelen
 
 
HELP terminaal zieke kinderen en hun nabestaanden aan een blijvende herinnering!

HELP MEE! Met jullie hulp kan Stichting Living Memories terminaal zieke kinderen en hun nabestaanden helpen aan een blijvende herinnering in de vorm van een video- of audioportret. Omdat we vinden dat het maken van zo'n belangrijke herinnering niet van geld af mag hangen, bieden we de portretten kosteloos aan. Het moet voor iedereen die dat wil bereikbaar zijn. Verdriet en rouw kennen wat ons betreft geen financiële grens. Om ons werk op deze manier mogelijk te maken, zijn we op zoek naar sponsors en donateurs. 

Jouw verhaal blijft leven
Kinderen met een levensbedreigende ziekte delen een angst. De angst om vergeten te worden en ‘niets’ achter te laten. ‘Een portret van hun leven geeft ze rust’, vertelt oprichter van Stichting Living Memories Thinka Sanderse. ‘Hun verhaal is verteld en kan ook na de dood worden gehoord. Jouw verhaal blijft leven.’ De wens om deze stichting op te richten ontstond nadat Thinka een radioserie maakte over de strijd van de 12-jarige Chantal van den Brink uit Limmen tegen botkanker. Zij overleed tijdens het maken van de serie.

De waarde van een blijvende herinnering
Dat een blijvende herinnering aan een kind belangrijk is, weten de ouders van Chantal als geen ander. Claudia van den Brink, moeder van Chantal en bestuurslid van de stichting: ‘Wij hoopten vurig dat Chantal mee wilde werken aan de serie. Waarom? Stel dat het niet goed af zou lopen, dan hadden we in ieder geval nog een prachtig document als herinnering aan ons meisje’. 

Wat we doen
Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid kosteloos hun levensverhaal vast te leggen. Door middel van een video- en/of audioportret, professioneel opgenomen en gemonteerd. Bij zeer jonge kinderen gaat het voornamelijk om het vastleggen van beelden en stemgeluid. Met oudere kinderen gaan wij het gesprek aan over wat zij na willen laten. Dit alles uiteraard in overleg met ouders.

Het financiële plaatje
Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen bereikbaar te maken, kiest de stichting ervoor om de portretten kosteloos aan te bieden. De kosten die de ziekte van een kind meebrengt, trekken vaak al een enorme financiële wissel op een gezin. Daarom wordt gezocht naar donateurs, fondsen en sponsors die gezamenlijk de kosten voor de gezinnen kunnen dragen.
 Waar het op neerkomt, is dat we willen dat niet de getroffen gezinnen, maar anderen voor hen het portret betalen. Zo is een zoektocht naar geld voor de kinderen en hun nabestaanden niet nodig. Wij nemen dit van ze over.

EEN HERINNERING VOOR LATER, MAAK JE NU! 

We hebben de door de Belastingdienst toegekende ANBI-status. Mogelijk levert je donatie belastingvoordeel op. Op de site van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over. 

www.stichtinglivingmemories.nl
www.facebook.com/StichtingLivingMemories
www.twitter.com/stichtingLMEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 847,00

Deze actie is gesloten.