Stichting HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN.

Stichting HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN. | Geld inzamelen
 
 
HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN. Na jarenlang worstelen ben ik eruit...

HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN is een stichting die een platform wil bieden aan mensen die alleen zijn of zich alleen voelen en het soms (even) niet alleen kunnen in het leven. Die geen familie hebben (of met wie er geen contact is) en geen partner met wie ze hun verhaal kunnen delen en steun van krijgen. We leven in een individuele samenleving die er niet makkelijker op wordt. Er rust nog steeds een taboe in Nederland op als je zegt dat het even niet goed met je gaat. Mensen willen dit vaak niet horen, maar alleen de positieve verhalen... helaas is het leven niet alleen maar leuk en makkelijk.

Om hoeveel mensen in Nederland gaat het? Dat is lastig te zeggen, omdat het om momenten gaat dat je denkt HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN. Maar feit is dat in onze maatschappij het steeds individueler is geworden en er steeds sneller wisselende sociale contacten zijn waardoor mensen zich meer alleen voelen staan. Dit betekent trouwens niet dat dit alleen geldt voor mensen die alleen zijn of alleen leven. Ook mensen die getrouwd zijn, mensen met kinderen, mensen die succesvolle carrières hebben zowel bij mannen als bij vrouwen komt het voor.

Hoe komt het? Zoals ik hier boven al aangeef, alles gaat steeds sneller en is steeds individueler geworden. We moeten teveel en vergeten daarbij soms dat we goed voor ons zelf moeten zorgen! Door de snelheid waarmee/waarin we leven zijn de contacten vaak ook oppervlakkiger. Men is niet echt meer geïnteresseerd in de ander, want daar is geen tijd voor. Je kan dus best voldoende mensen om je heen hebben, maar dat zegt niets over hoe je je voelt.

Is het een trend? Ja, ik vrees van wel. Zeker met de hele nieuw media is het persoonlijke contact steeds moeilijker voor mensen. Maar we zijn in de grond sociale wezens, we kunnen het niet alleen en we hoeven het ook niet alleen te doen. Sta open voor elkaar en neem de tijd voor elkaar. Stel een open vraag aan de ander. Zoek verbinding. Heb interesse! Zonder dit voel je je alleen en onbegrepen of je mist gelijkgestemden om je verhaal aan te doen. Bekend is dat vrouwen voelen zich soms onbegrepen door mannen en visa versa, ouderen voelen zich soms onbegrepen door de jongere generatie en jongere begrijpen misschien wel niets van de ouderen.

Het lijkt te wijzen op een veranderende maatschappij. Een maatschappij met minder diepgang.

Hoe gaat het platform eruit zien? Je moet het zien als een ‘Marktplaats’ maar dan voor het vinden van een gesprekspartner een luisterend oor een maatje om mee af te spreken. Je post een bericht waarin je aangeeft wie je bent, hoe oud je bent en waar je woont en kort omschreven waarom je het even niet alleen kan. Iemand (in de buurt) kan daar op reageren, omdat hij/zij wilt helpen (vanuit eigen ervaring) en geeft aan wanneer dat kan. Partijen vinden elkaar en spreken af en als het klikt kunnen ze misschien elkaar vaker zien en steunen.

Vanuit de Stichting wordt er gekeken of alles correct verloopt. Het is namelijk geen dating site!

Belangrijk is dan ook dat mensen zich inschrijven/account aanmaken die volledig gecheckt worden alvorens ingeschreven te kunnen zijn.

Voor wie is het bestemd? Voor iedereen! Voor iedereen die serieus is en open staat voor persoonlijk contact. Zo ontstaat er een netwerk tussen mensen die er voor elkaar zijn! Dat is het uitgangspunt.

Met de eventuele donaties wil ik graag de Stichting HELP! IK KAN HET NIET ALLEEN het netwerk professioneel neerzetten als bedrijf met de daarbij behorende faciliteiten en dat kost geld. Alle donaties zijn welkom. 

 

Stichting HELP1210 

 

Het is alweer even geleden... maar hier ben ik weer: het lijkt stil, maar achter de schermen ben ik volop bezig. Er zijn verschillende platforms die hulp bieden aan mensen die het even niet alleen kunnen. Toch denk ik dat er nog veel te behalen is en dat de vraag alleen maar groter wordt.

Wachtlijsten in de zorg worden langer en langer. De telefoon blijft maar rinkelen bij de verschillende organisaties en kunnen niet beantwoord worden door de enorme drukte. Kortom genoeg reden om door te gaan!

Om bekendheid te gaan krijgen dat we bestaan Stichting HELP1210 wil ik armbandjes gaan maken welke tegen een bescheiden vergoeding van E10,- gekocht kunnen worden. De vergoeding wordt gebruikt voor het opzetten van het platform en de armbandjes zijn universeel en dus herkenbaar voor de dragers. Zo hoop en denk ik zichtbaarheid en herkenbaarheid te gaan creëren.

 

Binnenkort hier een afbeelding van het Stichting HELP LOVE 1210 armbandje.

 

Mocht er iemand zijn die wil bijdragen aan de stichting door te investeren, staan we hier voor open om van gedachten te wisselen. Uiteraard staan we ook open voor eventuele samenwerking met al bestaande merken die ons doel: elkaar helpen kan versterken.

 

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 180,00

Deze actie is gesloten.