Stichting de Laanhoeve Opperdoes

Stichting de Laanhoeve Opperdoes | Geld inzamelen
 
 

In 2012 heb ik, Paul Metselaar eigenaar van kwekerij De Tuinkamer, Stichting de Laanhoeve opgericht. Deze stichting heeft als doel jongeren met een moeilijke start in het leven enthousiast te maken voor het groenvak. Ik probeer deze jongeren te stimuleren om een opleiding te volgen en biedt ze daarbij een stageplaats aan bij kwekerij De Tuinkamer.

Via het MEKO-concept (Meewerken, Ervaren, Kiezen, Opleiden) probeer ik jongeren een richting aan hun toekomst te geven. Door een vak te leren krijgen ze waardering en leren ze zelfstandig werken. Het is fantastisch om te zien hoe deze jongeren het oppikken. Samen met pleeggezin Berakha in Twisk, Het Clusius College in Hoorn en het UWV breiden we dit concept verder uit.

Doel
Jongeren ervaring op laten doen in de kwekerij en de timmerwerkplaats, op deze manier krijgen zij de kans om een ambacht te leren. Met deze kennis en ervaring hebben zij de mogelijkheid om de volgende stap naar zelfstandigheid te vergroten.

Nieuwe werkplaats
Onze werkplaats is hard aan vervanging toe, met een gemoderniseerde werkplaats voldoen we straks weer aan alle eisen. Geef Stichting de Laanhoeve een steuntje in de rug, wordt donateur, daarmee steun je ook de jongeren die aan dit project deelnemen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
87 donaties
€ 11.472,00
Doel: € 20.000,00
57%