Stichting BeSt

Stichting BeSt | Geld inzamelen
 
 
Stichting BeSt wilt maatschappelijke meerwaarde creëren voor de stad Rotterdam.

Stichting Betrokken Student (Stichting BeSt) is in 2004 opgericht vanuit een initiatief van het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging om een maatschappelijke meerwaarde te creëren voor de stad Rotterdam. Deze meerwaarde beslaat enerzijds de ontwikkeling en uitvoering van eigen projecten en en anderzijds het geven van bijstand. De projecten die Stichting BeSt organiseert vallen onder de volgende pijlers: Rotterdam, hulpbhoevenden, jeugd en cultuur. Hieronder staat een aantal voorbeelden hoe stichting BeSt dit nastreeft. 

- Sint Nicolaas intocht

Al 55 jaar organiseert het Rotterdamsch Studenten Corps de intocht van Sint Nicolaas in Rotterdam. In samenwerking met een team vooraanstaande adviseurs leggen we elk jaar de lat een stukje hoger. 

- Christmas in Kralingen

Elk jaar is er in Kralingen een groot kerstfestijn dat rond de 500 bezoekers trekt, waar jong en oud uit de buurt integreren en een plezierige dag beleven. 

- Paralympische sporters

Sinds juni '08 is Stichting BeSt een samenwerking aangegaan met de Rotterdamsche sportster Lisette Teunissen. Lisette heeft een spierziekte, maar ondanks dat is ze zeer sportief. Stichting BeSt steunt haar in het beoefenen van haar sport. Stichting BeSt is met Lisette een 4-jarige verband aangegaan tot aan de Paralympische Spelen van Londen in 2012, waar Lisette goud heeft gewonnen op de 50 meter rugslag!

- Unlimited Festival

Het grootste jaarlijkse evenement dat Stichting BeSt organiseert is het ''Unlimited Festival''. Dit fesrival is een feestdag voor lichamelijke- en geestelijk gehandicapte mensen, waar 1000 bezoekers op afkomen. 

Onder leiding van professionele hulp en met speciaal ingehuurde acts wordt dit uitje voor de patiënten en bewoners van verzorgingstehuizen ieder jaar als een onvergetelijke dag ervaren!

Met het sponsorgeld worden er elk jaar nieuwe projecten toegevoegd aan de lijst van goede doelen die wij voor onze omgeving belangrijk vinden en die binnen onze vier pijlers vallen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
8 donaties
€ 155,00
Doel: € 180,00
86%

Deze actie is gesloten.