Steun WijkKlikEmmerhout

Steun WijkKlikEmmerhout | Geld inzamelen
 
 
Wat doet WijkKlikEmmerhout


Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen aan onze activiteiten. 

Ons doel is “Mensen met elkaar verbinden”

 

Dit doen we door middel van:

Computer Clubs, les in een groep van 6 personen. Iedereen heeft een eigen leertempo daarom is ons motto: ‘We doen het samen, stapje voor stapje’.

Computer café, open inloop met vragen op digitaal gebied Internet café, zelfstandig werken op een van onze huurcomputers. Bovenstaande activiteiten op maandag 13.00-15.30 uur en donderdag 13.00-16.30 uur. Thuisbezoek problemen met computer, het instellen van TV, telefoon etc.Workshops, b.v. “hoe beveilig ik mijn computer?” of “starten met je stamboom”. Uw oude video’s op DVD of favoriete LP /singel (vinyl) op CD zetten. Kopiëren en of documenten lamineren.

Heeft u een uitkering? Dan valt u misschien binnen de Stimuleringsregeling sociaal-culturele activiteiten, waardoor u gratis (of bijna gratis) aan een van onze activiteiten mee kunt doen! Dit is een budget voor de deelname aan allerlei activiteiten, zoals een (computer) cursus, abonnement op de dierentuin, bibliotheek of sportclub. De uitkering voor 2015 bedraagt € 125,- per gezinslid van 18 jaar en ouder.

Voor kinderen die basisonderwijs volgen is er een tegemoetkoming van € 275,-. En jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen een bijdrage krijgen van € 400,- per jaar via de participatieregeling (2017). Zie link hieronder.

Stimuleringsregeling en participatie webshop https://participatiewebshop.emmen.nl/ voor de juiste gegevens.

Kunt u (nog) niet met een computer overweg? Wij kunnen u helpen de aanvraag te doen. Bel voor een afspraak naar Theo 06-5439316, ons bezoekadres is: Ravelijn 104 7823TG Emmen.

Kijk ook eens op www.emmerhoutspringlevend.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 100,00