Steun The HillsideChristianschools na orkaan Irma

Steun The HillsideChristianschools na orkaan Irma | Geld inzamelen
 
 
Deze inzameling actie is gericht op twee christelijke basisscholen in Sint Maarten

Op 5 september beleefden mijn gezin en ik de enorme impact van Orkaan Irma. Wereldwijd was ons kleine Caribische eilandje in het nieuws met de meest verwoestende beelden. Nu bijna twee maanden later kampt Sint Maarten nog steeds met de gevolgen van de orkaan. De wederopbouw is direct gestart maar geld, voedsel, bouwmaterialen en andere voorzieningen zijn allemaal nog in beperkte mate leverbaar.. 

Aldus de feiten waar de meeste van jullie waarschijnlijk al van op de hoogte zijn. Daarom zal ik jullie, lieve lezers, meenemen in mijn verhaal en tevens uitleggen waarom ik de actie voor deze scholen opzet.

Ik ben Joyce Zwanenburg, getrouwd met Nick Zwanenburg en sinds mei 2017 woonachtig op St. Maarten. Samen hebben wij twee kinderen Lana (7) en Jazz (3)..

Ik vraag jullie om hulp, niet voor mijzelf, maar voor de  twee Hillside Christian scholen op ons eiland. Deze scholen heb ik van dichtbij leren kennen middels een indrukwekkende en helaas, kort maar krachtige samenwerking.

Het begon voor mij in  juli 2017 toen ik in contact kwam met Asha Stevens (Directeur van het Christelijke schoolbestuur). We bleken een gezamenlijke passie te hebben voor kinderen met een achterstand, hulpvraag of beperking. We spraken over het recht dat deze kinderen zouden moeten hebben op onderwijs wat specifiek aansluit bij hun niveau.(passend onderwijs). 

Op Sint Maarten zijn de voorzieningen en het aanbod voor speciaal of aangepast onderwijs zeer beperkt. Daar komt bij dat veel kinderen op lokale scholen uit multi-probleem en arme gezinnen komen. Voor deze kinderen is de school ontzettend belangrijk en vaak de enige stabiliteit in hun leven. 

Op 4 september, de dag voor orkaan Irma, zouden we starten met een nieuw project waar ik als pedagoog betrokken zou zijn voor ondersteuning en begeleiding van kinderen met een beperking of achterstand. Een mooi intitief om speciaal onderwijs mogelijk te maken binnen het reguliere onderwijs.

Na de verwoesting door Irma kan het project helaas nog niet opgestart worden. Beide scholen kampen met schade aan meubels, daken en andere materialen. Ze werken hard om alles voor elkaar te krijgen, maar kunnen onze hulp daarbij goed gebruiken. 

Daarom vraag ik iedereen die deze twee mooie en bijzondere scholen wil helpen om een donatie te maken. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor de aanschaf van leermaterialen en meubels, waardoor hopelijk zo snel mogelijk daarna een start gemaakt kan worden met het programma voor speciaal onderwijs.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
8 donaties
€ 150,00

Deze actie is gesloten.