STEUN St, Dierenopvangcentrum Groningen

STEUN St, Dierenopvangcentrum Groningen | Geld inzamelen
 
 

Corona, voorjaarstormen, brandstofprijzen, dagelijks onderhoud en dan nu de belachelijke gas en energieprijzen. 

Stichting dierenopvangcentrum Groningen ziet de bodem van de put. Het is niet te bevatten dat na 35 jaar de kans op sluiting steeds dichterbij komt. 

In 2019 ben ik gestart met een doneer actie voor het behoud van de opvang. deze is nog in gebruik. We hebben vele donaties mogen ontvangen en voor een tijdje konden we verder. De kosten rijzen de pan uit, rekeningen zoals die van Eneco is per maand verdubbeld. 

Dierenopvangcentrum Groningen kampt met grote geldproblemen. Daarom is een medewerkers een actie gestart om meer donateurs te vinden die de opvang willen steunen. 

De opvang verzorgt onder meer zieke dieren die gevonden worden. Het gaat dan onder andere om egels, vogels en ook huisdieren zoals knaagdieren en reptielen. In 2018 heeft de organisatie 3450 dieren opgevangen.

Dit is het vijfde jaar dat de opvang geen subsidie meer ontvangt van de gemeente. “Met een bijdrage van donateurs kunnen wij dieren in nood blijven helpen,” zegt Sean-Lou Smit van de dierenopvang. “Wij kunnen ze dan blijven voorzien van voedsel, onderdak en medische hulp. Het is gebleken dat dat heel hard nodig is. De behoefte aan opvang is groot.”

De stichting krijgt geen subsidie van de gemeente en een eventueel energieplafond dekt ook niet alle kosten. Zelf proberen ze al te verduurzamen, maar ook dat is niet voldoende. ‘We zijn met verduurzamen al een heel jaar bezig. Kachels uit en lampen uit, maar met de huidige energieprijzen maakt dat niet veel uit’.

Donateur worden? Vul via onderstaande link uw gegevens in en we nemen contact met u op. 

https://forms.gle/6Qkz781CAKoZLwDr8

Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

312 donaties
€ 12.961,00