Steun ontslagen klokkenluider Fatima Aboulouafa

Steun ontslagen klokkenluider Fatima Aboulouafa | Geld inzamelen
 
 

03-07-2022 Fatima gaat in Hoger Beroep tegen de uitspraak van de rechter. Meer weten? Check de LinkedIn en Instagram account van Fatima. 


30-05-2022 onder updates staat een link voor een petitie. De petitie is bedoeld om het ontslag van Fatima in te trekken! Teken en deel de petitie!


Lieve mensen,

Herinneren je jullie Fatima Aboulouafa nog? Zij is teamchef (hoofdinspecteur) geweest bij de politie-eenheid Den Haag. Fatima is na 26 dienstjaren bij de politie ontslagen. De reden? Fatima heeft racisme en machtsmisbruik bij de politie aangekaart en naar buiten gebracht. Een bekend voorbeeld zijn de racistische appjes in de appgroep van de Rotterdamse politie (kutafrikanen en pauperallochtonen op wie de agenten willen schieten). De agenten hebben uiteindelijk de laagste straf (een waarschuwing) gekregen en Fatima is ontslagen. En wat te denken van de agenten in de Schilderswijk die een Marokkaanse jongen net zo lang hebben mishandeld totdat hij kreupel in de cellengang liep? Oók dit is één van de vele misstanden die Fatima heeft aangekaart. 

Wie zijn wij en hoe wordt het ingezamelde geld besteed?

Wij zijn een groep bezorgde mensen. Wij vinden het niet normaal dat racistische agenten bij de politie kunnen blijven werken en dat de dappere agent die racisme aankaart ontslagen wordt. Procederen kost veel geld. In de zaak Mitch Henriquez bijvoorbeeld heeft de politie 1,4 miljoen aan advocaatkosten voor de betrokken agenten vergoed. Helaas wil de politie de kosten van de advocate van Fatima niet betalen. Daarom hebben wij deze crowdfunding gestart.
Middels de eerste crowdfunding was er in totaal ongeveer 31.000 euro opgehaald. Minus kosten voor het platform is dit geheel gebruikt voor de advocaatkosten tot aan de procedure bij de bezwaarschriftenadviescommissie. De volgende fase is de zitting bij de rechtbank en de voorbereidingen hiervoor. Hiervoor is een bedrag nodig van 20.000 euro. Declaraties over hoe het ingezamelde geld is besteed zijn aanwezig. 

Zitting bij de rechtbank vindt plaats op 17  mei 2022 om 14.00 uur

Fatima gaat de strijd voor gerechtigheid niet opgeven. Zij start via een advocate een gang naar de rechter om haar ontslag ten behoeve van rechtvaardigheid aan te vechten. Fatima zet zich in voor een politie zonder discriminatie en machtsmisbruik. De rechtszaak is in voorbereiding en heeft meerdere doelstellingen. De rechtszaak vindt plaats op 17 mei 2022 om 14.00 uur bij de rechtbank te Den Haag. De zitting is openbaar! Dat betekent dat geïnteresseerden de zitting kunnen bijwonen. Op dit moment kunnen wij de details niet vermelden. Wil jij ook een politie met respect voor een ieder ongeacht etniciteit, seksuele geaardheid en geloofsovertuiging? Doneer dan een bijdrage die je kan missen!

Wil je meer over Fatima en haar zaak weten? Fatima heeft een Instagram en Linkedin account onder haar eigen naam https://instagram.com/fatima_aboulouafa?igshid=f5g3ne024ibo. 

Alvast hartelijk dank voor de donatie!

S. van Wezel
30-05-2022

https://fatimaaboulouafa.petities.nl
teken de petitie!


386 donaties
€ 13.370,00
Doel: € 20.000,00
66%