Steun Mystery House Valkenburg na watersnood

Steun Mystery House Valkenburg na watersnood | Geld inzamelen
 
 

Rik Prinsen, de eigenaar van Mystery House in Valkenburg, is een entertainer in hart en nieren en dat voel je meteen als je daar de drempel over stapt. Mystery House is een bedrijf dat belevingen zoals escaperooms of city games maakt. Je voelt je er direct welkom en Rik is het uithangbord van gastheerschap. De spanning wordt direct opgebouwd als je daar een escape room boekt.

Nu is het voor hem en zijn naasten spannend. De overstroming in Valkenburg hebben er voor gezorgd dat zijn bedrijf het nog lastiger krijgt dan het al was door de coronamaatregelen. Tot nader bericht is hij wederom moeten sluiten en dreigt het een definitieve strop te zijn, voor hem en zijn bedrijf wat hij al jarenlang met lief en leed opgebouwd heeft.

We willen Rik helpen om het hoofd boven water te kunnen houden en hopen op jullie hulp. Zodat Mystery House in Valkenburg ook na deze ramp weer zicht heeft op het maken van nieuwe belevingen zoals we dat van ze gewend zijn.

"Diep geraakt en nog steeds geschokt door al het leed dat we om ons heen zien, wensen we alle collega’s en getroffen inwoners van Gemeente Valkenburg aan de Geul heel veel sterkte en wijsheid." Zo kennen we Rik, hij denkt altijd aan anderen. Toen we hem spraken was hij alleen maar bezig met het helpen van anderen. Nu vinden wij het tijd om wat terug te doen en ook hem en zijn bedrijf te helpen.

Mike van Hoenselaar
28-07-2021

Inmiddels zijn we iets meer dan een week verder en is er meer dan 20.000 euro opgehaald voor Rik en zijn Mystery House in Valkenburg. We hadden samen met Rik afgelopen zaterdag 11:11 als eindmoment van de actie bepaald. Inmiddels komen de donaties nog steeds binnen. Hartverwarmend. Rik deelt op Facebook met een passievolle video hoe het inmiddels gaat.

"Wat een steun!!! GEWELDIG ieder woordje geeft moed en nieuwe slagkracht. De bouwdrogers en ventilatoren draaien."

Bekijk de video op Facebook

We willen iedereen bedanken en we wensen Rik het allerbeste bij de wederopbouw. Alle beetjes helpen.
Daar is deze 20.000 euro zeker een prachtige bijdrage aan. Dank je wel!

Volg Mystery House Valkenburg op https://www.facebook.com/MysteryHouseValkenburg waar Rik verdere voortgang zal gaan delen.

#samensterk ❤️


Mike van Hoenselaar
21-07-2021

Samen met Rik is besloten om de actie tot aanstaande zaterdag 11:11 te laten duren. Daarna zal het opgehaalde bedrag zo snel mogelijk bij hem terecht komen zodat hij verder kan met wederopbouw. Om te laten zien hoe het voor velen in Zuid-Limburg is op dit moment deelt Rik een verhaal van Steve Zuidema. "Neem even uw tijd… denk er eens goed over na wat er precies staat.", aldus Rik.

"Afgelopen donderdag werden we overvallen door natuurgeweld. Onwaarschijnlijk. Binnen een kwartier alles weg: bankstellen kasten foto’s, erfstukken, schilderijen. Auto’s.. bedenk het maar: vernield of niet meer te vinden. Meegesleurd, de keiharde wil van de natuur.

We schrijven nu zondag: vier dagen poetsen, opruimen en redden wat er te redden valt, en gelukkig.. er waren ook zaken te redden.

Maar vooral dagen van emotie, pijn, verdriet, onbegrip: hoe dan? Waarom? Waar kwam het vandaan? En zo snel…..wat is er weg? Wat stond er nog in de kelder en in de garage? Waar is de rest van de tuinset? Wat is er weggedreven uit de woonkamer? En nu? Hoe lang duurt alles? Wanneer kan ik terug?

Familie bekenden en vrienden, die hun huis zagen onderstromen en nu dezelfde ellende hebben… en alsof waterschade niet erg genoeg is, ook nog brand in het prachtige kasteel Den Halder om de hoek.. krijg je dat als ondernemer er nog bij…"

Bekijk hele verhaal op Facebook


Mike van Hoenselaar
19-07-2021

Inmiddels weten we dat Rik weet heeft van alle lof en steun. We spraken hem kort. Hij was sprakeloos en nederig.
Geschrokken van meer dan 200 personen die zo achter hem staan.
Hij heeft nog een bericht op Linkedin geplaatst in iets meer woorden dan bij mij aan de telefoon :).

"Ik word serieus stil van ieder mooi gebaar dat ik hierop zie ❤️🙏🏻🙏🏻.
De power om op te bouwen en nog beter terug te komen groeit iedere minuut 💪💪💪💪❤️❤️❤️"

LinkedIn reactie

We weten inmiddels ook dat Rik 19-7 omstreeks 17:30 op NPO Radio 2 te horen is.

We willen de actie eind van deze week afronden. Alle donaties die tot dan worden gedaan zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.


Mike van Hoenselaar
18-07-2021

24 uur later en om 10:00 deze ochtend is er al 10 duizend euro opgehaald voor Rik. Wat begon als "we kijken wel" is het nu echt serieuze vormen aan het aannemen. Ik hoop echt dat het iets bij kan dragen aan de wederopbouw van Mystery House. Zoveel mensen laten zien hoe speciaal Rik voor ze is. Mooi om van de zijkant mee te maken. Elke euro zorgt er voor dat Rik dichterbij zijn rooskleurige toekomst komt.

Ik heb Rik nog niet gesproken. Hij is druk bezig met andere dingen. Belangrijkere dingen. Zoals in het filmpje op Facebook te zien is. Met water tot op de knieën in de kelder van Mystery House en overal persoonlijke spullen drijvend om hem heen op zoek naar de Sloddervos. Met humor halen we de eindstreep, zoals we dat van hem gewend zijn.

Bekijk Facebook bericht


Mike van Hoenselaar
17-07-2021

Wat geweldig nieuws. Binnen enkele uren is het streefbedrag al behaald. Wat hartverwarmend dat zovelen Rik en Mystery House Valkenburg zo'n warm hart toedragen. Inmiddels is er al 7.000 euro opgehaald. Geweldig om te zien.

We hopen dat de komende week het aantal donaties door zal blijven gaan zodat we Rik nog beter kunnen helpen. Elke bedrag is welkom. Alle beetjes helpen.

Rik zal schrikken als hij ergens dit weekend hoort hoeveel mensen met hem meeleven.
De escaperoom community is sterk en uniek. Het helpt elkaar in grote getalen. Uniek om mee te maken. Samen sterk! 

Dank je wel!

❤️ Mike


346 donaties
€ 20.843,00
Doel: € 5.000,00
416%