Steun mijn vrijwilligersproject in Kaapstad!

Steun mijn vrijwilligersproject in Kaapstad! | Geld inzamelen
 
 
Komende zomer ga ik 4 weken deelnemen aan het recht en mensenrechten project in Kaapstad

Lieve mensen,

Komende zomer zal ik 4 weken naar Zuid Afrika gaan om daar aan het recht- en mensenrechten project van Projects Abroad deel te nemen. Ik zal werkzaam zijn bij het Projects Abroad Human Rights Office in Kaapstad.

Projects Abroad heeft dit kantoor zelf in Kaapstad opgezet door de grote behoefte aan vrijwilligers op dit gebied. Hoewel de stad tot een van de mooiste ter wereld hoort, is er nog steeds een heel groot verschil tussen arm en rijk.

De missie van het project is het bevorderen van respect voor mensenrechten en menselijke waardigheid. Dit wordt bereikt door juridisch advies te bieden aan arme en kwetsbare groepen en door meer sociale projecten te organiseren waarbij de lokale bevolking meer leert over mensenrechten.

Door mijn studie rechten zal ik veel voor de juridische sector doen door juridische bijstand te verlenen. Dit wil zeggen dat ik bijvoorbeeld cliënten adviseer en rapporten schrijf of een bezoek aan de rechtbank breng.
Maar er zijn genoeg mogelijkheden om ook aan de sociale projecten mee te doen zoals het bezoeken van een jeugdgevangenis of een opvang voor misbruikte vrouwen, en deze groepen zowel voorlichtingen te geven als meer bewust te maken van hun rechten en leren voor zichzelf op te komen.

Ik heb gekozen voor de organisatie Projects Abroad. Deze organisatie is reeds in 1992 opgezet als een vrijwilligersorganisatie om Engelse les te geven in Oost Europa, en zo steeds verder uitgegroeid tot een grote vrijwilligers organisatie voor vele verschillende projecten. Ik kies voor deze organisatie omdat ik zo zeer goed begeleid wordt, zowel voor de reis als tijdens, wat ik natuurlijk wel belangrijk vind aangezien ik in mijn eentje naar Zuid Afrika ga. Ook zullen er veel andere vrijwilligers in Kaapstad zijn waardoor ik niet alleen ben en veel mensen leer kennen. 

Ik zie mijn tijd in het buitenland vooral als een manier om de lokale bevolking te helpen. Ik heb voor dit specifieke project gekozen omdat ik het gevoel heb dat ik zo echt iets kan bijdragen doordat ik reeds rechten studeer. Ook hoop ik dat deze reis mij een andere kijk op de wereld zal geven, en dat ik nog meer zal gaan waarderen wat ik heb.

Doordat ik natuurlijk niet betaald zal worden voor deze ervaring, moet ik de vlucht, het geld om deel te nemen aan het project en bijvoorbeeld vaccinaties zelf betalen. Ik ben hier dan ook al een lange tijd voor het sparen. Een deel van dit geld hoop ik op te halen met sponsorgeld. Ik zal dan ook verschillende dingen gaan bakken en verkopen om zo geld op te halen.

Voor iedereen die mij (en daarmee het goede doel) wil steunen is hier een mogelijkheid om geld te doneren. Zelfs een klein bedrag heeft een grote waarde voor mij en zal mij dichter bij mijn doel brengen!

Alvast heel erg bedankt allemaal!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10 donaties
€ 200,00
Doel: € 300,00
66%

Deze actie is gesloten.