Steun Louw en Thea

Steun Louw en Thea | Geld inzamelen
 
 
Red Louw en Thea

Wie kent ze nu niet Louw en Thea "de sigarenboer" uit de Gordiaan, een begrip in Lelystad. En wat zullen we ze missen als ze over circa 2,5 jaar met welverdiend pensioen gaan. 6 Dagen in de week, week in week uit, 12 maanden per jaar zijn ze aan het werk. Harde werkers die met veel plezier hun klanten haartverwarmend en met een gezellig praatje ontvangen in hun winkel.

Tot 7 november zaterdagochtend vroeg toen de politie bij ze aan de deur kwam om te vertellen dat er ingebroken was op de zaak. Ondanks het rolluik zijn de inbrekers toch weten binnen te komen en hebben bijna de hele voorraad aan sigaretten meegenomen met een waarde van ongeveer 11.000 euro! Met man en macht hebben ze de zaak weer opgeruimd omdat er overal glas lag van de inbraak en ze hadden natuurlijk alles over hoop gehaald, zodat ze die zaterdag toch hun klanten konden ontvangen. Met de verzekering gebeld om e.e.a. te regelen. Er moest natuurlijk een nieuw rolluik komen en zolang die er nog niet was moest de zaak ook worden dichtgetimmerd omdat het oude rolluik totaal kapot was en om zo nieuwe inbraak te voorkomen. Eindelijk zaterdagavond 21:00 uur konden ze naar huis vertrekken. De week erop heeft de verzekering een rapport opgemaakt voor de schade en deze was in het totaal meer dan 15.000 euro, de geleden schade mbt de gestolen sigaretten en natuurlijk andere schade zoals weekend reparatie van rolluik en ruitschade, alsmede aanschaf van een nieuw rolluik.

Dan denk je ik ben toch goed verzekerd, altijd mijn premies betaald, rolluik voor de zaak? Tot de verzekeringsmaatschappij na 2 weken komt met de mededeling: Sorry meneer en mevrouw Lakeman, in uw verzekering is een clausule opgenomen en op grond hiervan bent u niet verzekerd voor inbraak! Pardon waar heb je dan al die jaren premie voor betaald en waarom regelt de verzekering na een belletje van de inbraak dan alle zaken  om noodmaatregelen te treffen geregeld? Hadden ze op dat moment niet meteen kunnen vertellen, sorry maar u bent niet verzekerd voor inbraak regel het maar zelf. Erg Verwarrend! En dan komt de overheid ook nog met de mededeling dat er een totale Lockdown komt, dus ze moeten nu ook nog dicht! Geen inkomen en ook nog een openstaande rekening van meer dan 15.000 euro boven je hoofd hangen, pretigge feestdagen toegewenst?! 

Dus ik wil hierbij dan ook iedereen oproepen om deze lieve mensen te helpen om hier weer boven op te komen. Zodat we ze met z'n allen een goed 2021 kunnen wensen zonder zorgen.

 

Marleen Kruider
28-01-2021

Lieve mensen, wat een warmte hebben wij mogen ontvangen.

Al die lieve woorden en gulle donaties hebben ons zo ontroerd.

Het is niet in woorden uit te drukken wat dit voor ons betekent.

Als een warme deken is het over ons heen gekomen en dankzij jullie kunnen we als deze rot tijd achter de rug is onze winkel weer met heel veel plezier openen. Wij kijken er naar uit om al onze lieve klanten en alle andere lieve mensen weer terug te zien en jullie persoonlijk te bedanken.  

Heel veel dank en tot gauw.

Warme knuffels van Louw en Thea


Marleen Kruider
11-01-2021

Precies een week geleden zijn we deze actie begonnen, toen niet wetende dat het zo'n enorm succes zou worden! We zitten al bijna op ons streefbedrag. Wij willen hierbij dan ook opnieuw iedereen bedanken voor alle lieve woorden en donaties, ook namens Louw en Thea. 

John en Marleen


Marleen Kruider
05-01-2021

Lieve mensen, wat een dag gisteren! Ik weet dat veel mensen Louw en Thea kennen, maar zoveel reacties, lieve woorden en medeleven, in een woord geweldig! En dan natuurlijk de donaties, niet te geloven. Ik wil dan ook iedereen nu alvast hiervoor bedanken. We hebben ze gisteren al 1 slapeloze nacht MINDER bezorgd. Dit is een heel mooi begin van het nieuwe jaar voor Louw en Thea. Iedereen alvast bedankt John en Marleen


596 donaties
€ 16.035,00
Doel: € 15.000,00
106%

Deze actie is gesloten.