Steun het Groen Project in Kameroen

Steun het Groen Project in Kameroen | Geld inzamelen
 
 

Het Groen Project van Limbe Wildlife Centre.

Naast ontbossing en de illegale handel in wilde dieren is het eten van bush-meat de grootste bedreiging voor het voorbestaan van veel wilde dieren zoals de mensaap.

In de stad Limbe in Kameroen was er zelfs een openbare markt voor bushmeat. Een hele gemeenschap van Batoke, dat is in de omgeving van Mount Cameroon National Park, werkte hier aan mee: de mannen jaagden op de dieren en de vrouwen verkochten het vlees op de markt.

In 2005 besloot het Limbe Wildlife Centre (LWC) – een opvangcentrum voor Gorilla’s, Chimpansees en andere primaten – hier iets aan te doen. En met succes. Niet alleen voor de mensapen maar ook voor de versterking van de positie van vrouwen in de samenleving , de zogenaamde ‘dragers’ van het project.

LWC leerde de vrouwen hoe ze op een duurzame manier wilde planten konden oogsten, die van grote voedingswaarde zijn voor onder andere gorilla’s en chimpansees. Samen met deze vrouwen zetten ze ook een systeem op, waarmee zij inmiddels de dieren in het center het hele jaar van groente kunnen voorzien. De families hebben nu een vaste bron van inkomsten en het jagen in het nationale park is hierdoor in de afgelopen jaren met ruim 30% afgenomen.

Steun het Groen Project!

Dit jaar start LWC met een compost project om organische mest te leveren aan de Batoke gemeenschap om zo hun landbouwactiviteiten nog duurzamer te maken.

Maar de corona pandemie is een harde klap en een financiële dreun voor bijna alle opvangcentra voor wilde dieren wereldwijd. Terwijl het juist nu zo belangrijk is om projecten zoals deze niet alleen voor te zetten en zelfs uit te breiden!

Steun is nú dus van nog groter belang!

Ik zorg er persoonlijk voor dat het geld rechtstreeks beland bij het Limbe Windlife Centre ten behoeve van het Groen Project.

 

Ik zal hier regelmatig updates plaatsen zodat je kunt volgen wat er met jouw donatie gebeurt. Dat en meer kun je ook volgen op mijn kanalen

website: https://go-ape.nl/
facebook: https://www.facebook.com/rowenagoesape
instagram: https://www.instagram.com/rowenagoesape/
twitter: https://twitter.com/RowenaGoesApe

Ontzettend bedankt alvast voor je donatie!

Heb je vragen neem dan gerust contact met me op!

Rowena

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 1.000,00
2%

Deze actie is gesloten.