Steun een gezin in financieel nood

Steun een gezin in financieel nood | Geld inzamelen
 
 
helping one family may not change the world but it can change the world for that family.

In 2017 ben ik bevallen van mijn prinsesje, m'n alles. En zoals iedereen weet, zijn kinderen duur. Daar hebben we samen zoveel mogelijk op voorbereid. Netjes gespaard in de loop van mijn zwangerschap en geld opzij gezet voor eventuele tegenvallers. Maar op zo'n enorme tegenvaller waren we niet voorbereid.

Zoals ik zei, ben ik in 2017 bevallen. Wat betekent een bevalling in Nederland? Dat je vanaf het moment dat je bevallen bent, met terugwerkende kracht in dat jaar officieel toeslagpartner bent met de vader (mits je met hem samenwoont, etc.) Ik ben in okt 2017 bevallen; volgens de belasting had ik dus in januari 2017 vreemd genoeg al moeten aangeven dat ik zwanger zou zijn dat jaar en officieel toeslagpartner zou worden, terwijl ik het aan het begin van 2017 niet eens was en dus totaal niet wist dat ik het zou zijn. Dat maakt verder voor hen niet uit – ik moest zowel mijn zorg- als huurtoeslag terugbetalen in termijnen van €144 per maand. Ik had al aangegeven dat ik dat niet zou kunnen betalen omdat ik te weinig verdien en simpelweg moet kunnen overleven. Doordat ik 1 maand niet heb betaald, hebben ze mijn kinderopvangtoeslag stopgezet. Dit betekent dat ik de helft van mijn kinderopvangtoeslag ontvang (ruim €500 moet ik nu uit mijn eigen zak betalen, wat ik niet heb..) Ik heb met ze gebeld en ze zeiden dat ze niets voor me kunnen doen, maar nu kom ik in een negatief spiraal terecht. Ik kan mijn kinderopvang niet meer betalen, waardoor m’n dochter niet meer naar de opvang zal kunnen gaan, waardoor ik helemaal niet meer zal kunnen werken om de vaste lasten te kunnen betalen en voor haar te kunnen zorgen. M’n vriend werkt zich ook al kapot om voor ons gezin te kunnen zorgen - nachtdiensten, dubbele diensten, noem het maar op.

Om deze maand opvang te kunnen betalen zodat we konden blijven werken, hebben we huurachterstand opgelopen en komen we nog meer in de knoop. We komen nu meer dan €2.000 tekort om alles recht te trekken. We kunnen nergens anders terecht om te lenen o.i.d. en ik heb vertrouwen in het effect van social media. Deze groep bestaat uit bijna 70.000 mensen; als een deel van jullie al één euro kan missen, dan zou je ons enorm helpen. Please, please help ons boven water blijven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 170,00

Deze actie is gesloten.