Steun Dierenopvang ZHE om dieren te blijven helpen

Steun Dierenopvang ZHE om dieren te blijven helpen | Geld inzamelen
 
 
Wij willen dieren in nood blijven helpen en daar hebben we donaties voor nodig!

Help onze dieren met een gift zodat we ze de juiste (medische) zorg kunnen (blijven) geven en de dierenopvang kunnen vernieuwen!

Blue werd op straat gevonden door kinderen en er was kennelijk niemand die hem miste. Onvoorstelbaar, zo’n mooie en zachtaardige hond. Verlaten en zwervend op straat. Een verblijf bij de opvang volgde. Blue had last van wondjes op zijn huid die zichtbaar pijn deden. Ook had hij andere klachten zoals een heftige blaasontsteking. Zonder het bestaan van de dierenopvang en donaties, had Blue niet het onderdak, de zorg en medicijnen gekregen die hij nodig had. Wat had er dan van hem terecht gekomen? Enorm blij zijn we dan ook met de dierenvrienden die betrokken zijn op de opvangdieren door hun donaties of het bieden van een nieuw thuis. Blue heeft zijn geluk gevonden bij een nieuwe eigenaar en wijkt niet van de zijde van diens zoon (zie foto's!). Hij is gezond en geniet met het gezin van zijn nieuwe leven. Dit is één van de vele voorbeelden waar de vrijwilligers het voor doen en waarom ik als één van hen geld wil inzamelen voor de opvang zodat het goede en dankbare werk voortgezet kan worden!

Gewonde, gevonden dieren en dieren van cliënten die opgenomen worden in een zorginstelling: Dierenopvang Zuid Hollandse Eilanden in Poortugaal vangt ze op.

De dierenopvang is een stichting die vooral honden en katten opvangt. Huisdieren van cliënten die voor behandeling worden opgenomen kunnen hier verblijven en verliezen zo niet hun huisdier. Indien de behandeling het toelaat, komen zij tussendoor hun huisdier opzoeken. Ook worden dieren opgevangen tijdens vakantie of als dagopvang. Daarnaast brengen dierenambulances gevonden dieren bij de opvang. Van sommigen worden de eigenaren gevonden en bij anderen niet. Daar wordt dan een nieuw thuis voor gezocht.

Een kleine stichting waardoor weinig mensen ervan afweten: hulp is daarom extra welkom!

De opvang draait op donaties en vrijwilligers en is niet verbonden aan grote organisaties. Hierdoor wordt de opvang niet zo snel gevonden, terwijl er bergen werk (en liefde!) verzet wordt en de opvang alle financiële hulp kan gebruiken om de dieren de beste zorg te geven. Veel gevonden dieren komen gewond binnen. Met gebroken ledematen, een abces, maar ook verwaarloosd en zwaar vermagerd worden ze aangetroffen. Menig dierenvriend weet dat de kosten voor de dierenarts erg op kunnen lopen en dat is in de opvang dan ook zeker het geval. Kosten voor inentingen, chippen, castreren, steriliseren, bloed- of blaasonderzoek, medicatie en dieetvoer: dit is nogal wat. De dieren krijgen de noodzakelijk hulp en medicatie. Gelukkig is liefde gratis en die krijgen ze volop. Om alle dieren nog gelukkiger te maken (en ons ook want wij willen het beste voor hen), kunnen we alle giften gebruiken die donateurs kunnen missen om dit werk te kunnen blijven doen en te verbeteren.

Met het opgehaald bedrag kunnen de dieren beter geholpen worden waardoor ze ook sneller geplaatst kunnen worden in een nieuw huis, want iedereen wilt het liefst een gezond huisdier!

Met een toereikende geldpot kunnen we standaard gaan castreren, steriliseren en extra medisch onderzoek laten doen bij dieren ten behoeve van een sneller herstel (denk aan huidproblemen of gewichtsverlies). Aangepast voer en medicatie is hierbij ook van belang.

Daarnaast is de opvang aan vernieuwing toe! De vrijwilligers willen de dieren een fijner onderkomen geven door meerdere en grotere ruimtes te bouwen. Nu is er één kennel voor de katten en honden en een quarantaine. Het doel is om straks aparte ruimtes te hebben voor katten en honden. Op deze manier kan de opvang de dieren meer rust bieden en voldoen aan ieder individu: katten die bijvoorbeeld samen kunnen in een ruime kattenkamer en voor de dieren die liever alleen zijn, een prettig onderkomen voor zichzelf. Ook is het de bedoeling om betere buitenruimtes te creëren.

Ik hoop dat iedereen die een paar euro kan missen, dit wil geven voor onze harige vier(soms drie) voeters. Niet alleen de vrijwilligers maar ook de dieren op de opvang zullen hier enorm dankbaar voor zijn!

Op de Facebookpagina van Dierenopvang Zuid Hollandse Eilanden kunnen alle ontwikkelingen gevolgd worden en willen we laten zien wat we met het opgehaald bedrag doen.

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
20 donaties
€ 400,00

Deze actie is gesloten.