Steun dierenartskosten coachpaard Diaz

Steun dierenartskosten coachpaard Diaz | Geld inzamelen
 
 

Ons ontzettend lieve, geweldige (coach)paard Diaz heeft zaterdag 19 augustus vanuit volle gezondheid dunne darm koliek gekregen. Gelukkig waren we er vrijwel direct bij, mede daardoor is er geen schade aan de darm ontstaan, is de operatie voorspoedig verlopen en kon hij zonder verdere grote chirurgische ingrepen geholpen worden. Een geluk bij een ongeluk.

Het leek in eerste instantie goed te gaan met hem, maar in de loop van maandag kreeg hij diarree, was totaal in zichzelf gekeerd en wilde niks meer eten. Extra zorg was dus geboden en momenteel staat hij nog steeds op de intensive care. Gelukkig is zijn eetlust weer wat toegenomen, maar hij heeft het nog steeds erg moeilijk, zien we als we bij hem kunnen zijn, heel verdrietig… We proberen hem tijdens die momenten zo goed moeilijk te steunen, en sturen de rest van de dag bovendien alle positieve energie die we hebben zijn kant op. Hij heeft de laatste jaren zo veel betekent voor ons en onze klanten, dus dat is wel het minste wat we voor hem kunnen doen.

Het kostenplaatje wat met deze gebeurtenis gepaard gaat, is door de complicaties natuurlijk heel anders geworden dan waar we van te voren rekening mee hadden gehouden. En we hebben simpelweg hulp nodig om één en ander rond te krijgen. Een redelijk gedeelte kunnen we gelukkig vanuit ons eigen spaarpotje betalen, en met een beetje geluk betaald de verzekering ook nog een stukje. Maar ook als dat het geval is, blijft er nog steeds een bedrag over wat binnen enkele maanden betaald zal moeten worden.

Diaz is hard aan het vechten om er bovenop te komen en wij doen er alles aan hem daarbij te helpen. Helpen jullie ook mee, door een donatie te doen? Elk bedrag is welkom en wordt ontzettend gewaardeerd. En als je de actie wilt delen, dat zou natuurlijk ook geweldig zijn.

Ik zal elke dag een korte update plaatsen, als de tijd het toelaat, zodat jullie op de hoogte blijven.

Dank je wel!

Nelleke Dikkerboom Bruin
17-10-2023

We zijn ondertussen 7 weken verder, en het gaat gelukkig ontzettend goed met Diaz. Hij heeft het zwaar gehad, de ontsteking is tot aan vorige week actief geweest, maar lijkt nu eindelijk rustig te zijn. Ook zijn we weer naar de kliniek geweest, de laatste controle afspraak. Daar bleek dat de buikwand helemaal goed aan elkaar is gegroeid en dat hij dus langzaamaan meer mag bewegen.

Dat zijn we nu rustig aan het opbouwen.

Mede dankzij de donaties die zijn gedaan en de bestellingen die zijn geplaatst hebben we de financiering al zo goed als rond, nog een paar kleine losse eindjes. Maar dat gaat goedkomen, daarom ga ik deze doneeractie nu ook sluiten.

Ik wil jullie allemaal ONTZETTEND BEDANKEN voor jullie steun en bijdrage! Dat heeft deze hele kwestie een stuk draaglijker gemaakt. Dank, dank dank!

Lieve groet, Nelleke


Nelleke Dikkerboom Bruin
25-08-2023

Vanochtend contact gehad met de kliniek en Diaz is verder vooruitgegaan. Hij eet goed, en er is geen diarree meer geconstateerd. Er is echter ook nog geen vaste mest maar dat komt vaak omdat er vaste mest aan zit te komen. Lijkt allemaal heel goed dus! De antibiotica wordt nu afgebouwd, er wordt niet meer gesondeerd en als het zich zo doorzet mag hij morgen of overmorgen naar huis. Superfijn dus!

We zijn nu een fijne buitenbox voor hem aan het maken, want hij mag niet langdurig of inspannend bewegen. Die maken we zo dat hij tussen de andere paarden staat en we een structuur kunnen opbouwen tussen 's nachts op stal en overdag buiten. We hopen dat we hem zo een beetje bezig kunnen houden en de rust kunnen bewaren.

Het gaat nu dus echt de goede kant op lijkt het, straks gaan we weer even naar hem toe en morgen plaats ik weer een nieuwe update!


Nelleke Dikkerboom Bruin
24-08-2023

Even een algemene update over Diaz!

Na een paar hele zorgelijke dagen werden we vanochtend gebeld dat hij eindelijk een klein beetje opknapt. Gisteren hebben ze, in overleg met mij, een kleed voor zijn box gehangen zodat hij wat meer rust en privacy had. Zowel de arts als ik hadden gezien dat hij onrustig werd als er mensen in de buurt kwamen. En dit was een ideale oplossing, want daarna ging hij veel beter eten.

Hij is er nog niet en de mest is nog niet vast, maar hij had wel z'n hele portie eten op vanochtend en is van het infuus af. Ook genoot hij van onze kroeltjes en aandacht, toen we er waren.

Ze verwachten dat zijn mest vandaag verder indikt en als dat zo is en het verder stabiel blijft, ziet het er heel positief uit. Misschien dat hij dan dit weekend naar huis mag!

We hopen het, maar zijn voorzichtig positief.

Verder zijn we echt overweldigd door de vele hartverwarmende reacties en steun die we krijgen. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dat voor ons betekent... Dank je wel!


25 donaties
€ 770,00

Deze actie is gesloten.