Steun dieren in de zorg

Steun dieren in de zorg | Geld inzamelen
 
 
Dieren inzetten in de zorg

14.000 cliënten per jaar werken bij GGzE, een instelling die mensen met psychische klachten ondersteunt, aan de groei en ontwikkeling van hun geestelijke kracht. Wij zijn er van overtuigd dat mensen blijer en gelukkiger worden als ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Om de mentale kracht te helpen ontwikkelen zet GGzE ook dieren in bij de behandeling en begeleiding. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat dieren een positief effect hebben op de ontwikkeling.

Honden, katten, paarden, kippen, koeien en zelfs bijen dragen bij aan het herwinnen van zelfvertrouwen. Honden en katten helpen cliënten in het opnieuw aangaan van verantwoordelijkheden en contacten. En de paarden van De Paardenhoeve op Landgoed De Grote Beek zetten cliënten terug in hun kracht. Maar ook het houden van bijvoorbeeld bijen in De Bijenstal op het landgoed en de verzorging van dieren op de boerderij helpen cliënten groeien.

De kosten van de inzet van dieren in de behandeling wordt helaas nog niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar, ondanks de bewezen effecten. Daarom willen wij geld inzamelen om dieren in te kunnen laten zetten bij de behandeling van cliënten. 

 

Wie zijn wij?

Wij willen vorm geven aan een inspirerende community voor mentale kracht. Een community is een groep mensen die zich met elkaar verbindt omdat ze gemeenschappelijke interesses en gemeenschappelijke waarden hebben. Met een veelzijdigheid aan kennis en ervaring kunnen we elkaar verder helpen en mensen laten groeien. 

Als Community Ambassadeurs geven wij deze inspirerende community mee vorm door verbindingen tot stand te brengen. Wij zoeken daarbij naar de gebieden waarop partijen elkaar aanvullen en waarop ze elkaar kunnen versterken. 

Wil je meer informatie hierover? Mail ons dan op community@ggze.nl.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 1.296,00
Doel: € 40.000,00
3%

Deze actie is gesloten.