Steun De Vloek 10!

Steun De Vloek 10! | Geld inzamelen
 
 
Steun De Vloek 10! Samen kunnen wij deze schadeclaim dragen!

Op 9 september 2015 werd sociaal centrum De Vloek ontruimd. De Vloek, gelegen in de haven van Scheveningen, was toen 13 jaar gekraakt en uitgegroeid tot een plek waar allerlei non-profit initiatieven zich hadden ontwikkeld. Anderhalf jaar lang werd er een breed gedragen campagne gevoerd voor het behoud van De Vloek en tegen de uitverkoop van de haven. Tien mensen die zich tot het laatst hebben verzet tegen de ontruiming werden daar opgepakt en veroordeeld tot gevangenisstraffen. Nu worden zij ook nog aansprakelijk gehouden in een absurde schadeclaim van de gemeente, en moeten van de rechter meer dan 33.000€ betalen.

Steun De Vloek 10 en help hen met het betalen van de schadeclaim!

Maanden na de ontruiming diende de gemeente een schadeclaim in van ruim 50.000€, waarvan nu ruim 33.000€ is toegewezen. De 10 zijn in hoger beroep gegaan, maar de gemeente weigert dit beroep af te wacht en eist dat het bedrag eind januari wordt overgemaakt. Omdat de 10 dit geldbedrag simpelweg niet hebben, hebben ze een betalingsregeling voorgesteld, maar hier worden ze nu door de gemeente mee gechanteerd: die willen alleen praten over een betalingsregeling als het hoger beroep wordt ingetrokken. De Vloek 10 weigeren te buigen voor deze chantage. Dit heeft wel tot gevolg dat de gemeente binnen afzienbare tijd beslag zal laten leggen op loon en bezittingen.

Alle initiatieven die een plek hadden binnen de Vloek werden opgezet en draaiende gehouden zonder subsidie, en het pand werd in eigen beheer gerund door vrijwilligers. De Vloek gaf ruimte aan het biologisch-veganistisch restaurant “Water en Brood”, de concertzaal “de Piratenbar”, vele werkplaatsen, ateliers, woonruimtes en oefenruimtes voor bands. Wekelijks kwamen er honderden mensen af op de activiteiten in De Vloek.

Wij willen niet dat de 10 mensen van De Vloek, die zich tot het allerlaatst hebben verzet tegen de onnodige ontruiming en sloop van deze mooie en belangrijke plek en daar al vast voor hebben gezeten, nu zelf moeten opdraaien voor een strijd die zoveel mensen aanging, en die door zovelen werd gesteund. Daarom vragen we jullie om de Vloek 10 te steunen en hen te helpen met het betalen van de schadeclaim. Samen kunnen wij deze schadeclaim dragen!

Steun de Vloek 10, doneer!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

202 donaties
€ 11.138,00
Doel: € 33.030,00
33%