The Seafood shop tegen de Gemeente Amsterdam

The Seafood shop tegen de Gemeente Amsterdam | Geld inzamelen
 
 
Steun de Seafood shop in hun strijd tegen de gemeente Amsterdam.

Vandaag las ik op social media het bericht dat de Seafood Shop in Amsterdam hun deuren gaan sluiten.

Zie eerste artikel op Facebook: http://bit.ly/SeafoodShop

Wat de gemeente Amsterdam nu doet is echt onbegrijpelijk. Hebben we eindelijke een mooie kwalitatieve winkel in de Leidsestraat moet ie sluiten! Omdat ik als vaste klant de Seafood Shop een warm hart toedraag ben ik een een crowdfundingactie gestart. Daarmee kunnen de proceskosten betaald worden en kunnen we hopelijk een permanente sluiting voorkomen.
Bovendien maken we een krachtig statement dat we als gewone burger ook echt iets kunnen doen tegen onzinnige beslissingen van de gemeente.

Erwin Bakkum

Vaste klant en betrokken burger.

 

*UPDATE*

Meester Advocaten heeft de stukken goed kunnen bestuderen en komt tot de conclusie dat de tijdsinschatting lager uitpakt. Ook omdat er tijdens de bezwaarprocedure al veel voorwerk is verricht. Daarom is in overleg besloten het streefbedrag aan te passen naar €30.000. 

 

Bericht van familie de Visscher op Facebook:
(https://www.facebook.com/334483716627095/posts/2623744221034355)

Wat zijn we overrompeld door alle steun die we hebben ontvangen! In 48 uur tijd stroomden duizenden reacties binnen en ook het crowdfunding initiatief van Erwin Bakkum is ons niet ontgaan. Inmiddels hebben al meer dan honderd mensen gedoneerd! Het is hartverwarmend te lezen dat er zoveel bereidwilligheid is om ons te steunen. En dat zet ons aan het denken.


STEUN VANUIT ALLE HOEKEN

Uit veel verschillende hoeken horen we bereidheid tot crowdfunden: leveranciers hebben laten weten bij te willen dragen in de proceskosten (ook zij zijn gedupeerd als de winkel ophoudt te bestaan). Buurtbewoners en mensen werkzaam rondom onze winkel hebben zich gemeld. Visboeren en andere ondernemers uit het hele land hebben laten weten dat ze ons steunen. En verder duizenden Amsterdammers die het oneens zijn met dit gemeentelijke beleid. Het lijkt zowaar op een kleine revolutie.


JURIDISCHE KANSEN

Onze advocaat, bestuursrecht-specialist Raoul Meester zegt daarover:


"Het valt in onze ogen juridisch moeilijk vol te houden dat een viswinkel de bestemming "fastfood" moet hebben in plaats van "detailhandel". Wij verwachten dat de rechtbank (dan wel in hoger beroep de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State) zal oordelen dat het nuttigen van haring in een viswinkel is toegestaan. Wij [Meester Advocaten] schatten de kans van slagen van deze procedure als reëel in.” Ook 


SAMEN STAAN WE STERK

Bovenstaande ontwikkelingen maken dat we het crowdfunding initiatief van Erwin Bakkum omarmen en inmiddels contact hebben. Maar er leeft meer. De lange lijst aan ‘verboden’ die onze gemeente in korte tijd introduceerde, heeft duidelijk tot zeer veel onvrede geleid onder Amsterdammers. Doorgaans waren de enige middelen die we tot onze beschikking hadden ‘protesteren’ en ‘comments plaatsen op social media’. En we weten allemaal hoe nutteloos dat is. Door gezamenlijk te procederen hebben burgers een nieuw en effectiever instrument tot hun beschikking. We hebben namelijk een prachtig rechtssysteem die we kunnen inzetten om als collectief de gemeente terug te fluiten. En deze strijd gaan we graag aan.


Hartelijke groet,

Familie de Visscher

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
654 donaties
€ 16.855,00
Doel: € 30.000,00
56%