Steun de psychiatrische zorg in Gambia

Steun de psychiatrische zorg in Gambia | Geld inzamelen
 
 
Passend vervoer voor psychiatrisch ziekenhuis in Gambia

Stichting Tanka Tanka is een Nederlandse stichting welke actief de psychiatrische zorg in Gambia ondersteunt. Voor deze ondersteuning zijn gelden en middelen hard nodig waaronder passend vervoer . Dit is voor Jan Ramondt en Imke Swierstra de reden om in november 2017 een auto van Nederland naar Gambia te rijden en deze aan de stichting te schenken.

Waarom?

In West-Afrika is psychiatrie een hele nieuwe wetenschap. Men denkt dat mensen met psychiatrische klachten zijn bezeten door kwade geesten. Zij willen dit dan op een traditionele manier bestrijden.

Zo komt het voor dat mensen met psychotische klachten worden vastgeketend aan de muur en met heilig water en kruiden worden behandeld in de hoop op genezing.

Zie onderstaande link van the New York Times voor meer informatie over de omstandigheden van psychiatrisch patiënten in West Afrika:
http://www.nytimes.com/2015/10/12/health/the-chains-of-mental-illness-in-west-africa.html?_r=0

Stichting Tanka Tanka is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de psychische gezondheidszorg en leefomstandigheden van de psychiatrische patiënten in Gambia. Enkele jaren geleden is een psychiatrisch ziekenhuis gerealiseerd. Dit psychiatrisch ziekenhuis is de enige kliniek in heel West-Afrika waarin psychiatrie met medicijnen en moderne interventies wordt behandeld. Het psychiatrisch ziekenhuis boekt positieve resultaten en betrekt de familie en naasten actief. Hierdoor heeft de psychiatrie in Gambia een minder negatieve lading gekregen en wordt het stigma dat rondom psychiatrie heerste doorbroken.

Voor meer info over de stichting, zie onderstaande link: 

http://www.tankatanka.nl

Wat?

De Stichting Tanka Tanka heeft een ondersteunende en adviserende rol naar het psychiatrisch ziekenhuis in Gambia. Op logistiek gebied heeft men passend vervoer hard nodig zodat de stichting mobiel is. Activiteiten waarvoor het voertuig wordt ingezet zijn onder andere:  

-       Vervoer van vrijwilligers en patiënten.

-       Transport van medicatie en voeding.

-       Andere hand-en-spandiensten.

Hoe?

Om de stichting te helpen hebben wij besloten om een auto aan de stichting te schenken. Deze auto zullen we met de Amsterdam-Dakar Challenge naar Gambia rijden.

Om deze auto te bekostigen zijn we hard op zoek naar donateurs. Naast de auto zullen alle extra opbrengsten aan het psychiatrisch ziekenhuis worden geschonken voor het achterstallig onderhoud van het onroerend goed en medicijnen.

We zouden het super vinden als je een steentje zou willen bijdragen aan het initiatief door een donatie te doen. Alle beetjes helpen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.