Steun de Oosterhoeve

Steun de Oosterhoeve | Geld inzamelen
 
 

De Oosterhoeve is een stichting die al 51 jaar bestaat en niet meer weg te denken is uit de lokale gemeenschap. De kinderboerderij  is een ontmoetingsplaats voor jong, oud, gewoon en bijzonder. Het is een plek waar al honderden dieren een tweede leven kregen, die een nieuw thuis zochten, elders geen kans meer maakten of niet meer welkom waren. En een plek waar iedereen welkom is, zonder entree te betalen. Kortom, een plek gedreven door liefde in plaats van door winst.

Sinds de Oosterhoeve bestaat wordt hij gerund met een klein budget aan gemeentesubsidie en groter deel aan donaties en kleine inkomsten. Normaal komen we daarvan ieder jaar nèt rond. Dit jaar is echter een flinke financiële uitdaging geweest.
Er is afgelopen najaar, met behulp van een donatie en een brijdrage van de gemeente, na 34 jaar eindelijk een nieuwe stal voor de dieren geplaatst. Tevens hebben de weilanden een flinke opknapbeurt gehad omdat die ieder jaar onder water kwamen te staan. De begroting van dit alles leek sluitend te zijn, maar zoals dat gaat met bouw- en renovatieprojecten kwam de ene na de andere tegenslag en dus kostenpost er bij op ons bord.
Daarnaast is de afgelopen winter een moeilijke geweest. In twee maanden tijd zijn meerdere oude trouwe viervoeters op onze boerderij ziek geweest (een griepje hier, een koliekje daar) en omdat de dieren natuurlijk altijd de zorg moeten krijgen die ze nodig hebben, geld of geen geld in de portemonnee, zijn ook daar de nodige rekeningen opgestapeld.
Al met al zitten we nu in een financieel dieptepunt. Er ligt een stapel dierenartsrekeningen, nutsrekeningen, onderhoudsrekeningen... en willen we dit jaar de dieren kunnen blijven voeren dan moet er ergens geld vandaan getoverd worden.

En daar komt dan onze vraag vandaan: zijn er hier lieve mensen die wat euro's kunnen missen? In ruil voor een tegoedbon voor een kopje koffie of thee op ons zonnige terrasje en een liefdevolle schapenknuffel. We zouden er zo ontzettend mee geholpen zijn.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

26 donaties
€ 590,00
Doel: € 5.000,00
11%

Deze actie is gesloten.