Steun de Clarke school en zijn leerlingen!

Steun de Clarke school en zijn leerlingen! | Geld inzamelen
 
 
Steun de Clarkeschool en zijn leerlingen!

Hallo, mijn naam is Chloë Blommers, ik ben een student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Avans en voor mijn afstudeeronderzoek verblijf ik op dit moment drie maanden in Suriname. Vanuit de organisatie Kansrijk Suriname doe ik onderzoek naar de kwetsbaarheden van de leerlingen van de Clarke school.

De huidige economische situatie van Suriname is niet meer wat het geweest is. Alle prijzen gaan omhoog en de lonen dalen. In Suriname is er veel sprake van grote gezinnen met soms meer dan 12 kinderen. Deze feiten kunnen leiden tot zorgelijke situaties. De basisscholen dienen naast het verschaffen van kennis daarom ook als centrum waar kinderen wat extra zorg en liefde krijgen. De extra financiële steun voor deze scholen is daarom ook meer dan wenselijk. Uit mijn onderzoek is naar voren gekomen dat het bieden van specifieke hulp nog niet altijd mogelijk is omdat er weinig informatie bekend is over de kinderen. Door middel van mijn onderzoek en deze actie hoop ik hier verandering in te kunnen brengen.  

Het ontwikkelen van dossiervorming is een actie waar ik op dit moment mee bezig ben. De school heeft zelf niet genoeg geld en ik hoop met deze actie wat op te halen om het plan te verwerkelijken. Met de opbrengst zullen er dossiermappen, geprint papier en andere benodigdheden worden gekocht. Op deze manier kan alle informatie van de kinderen overzichtelijk worden opgeslagen. Een stap dichterbij een mooi doel: hulp voor de kansarme kinderen.

Het latere doel is om hiermee de thuissituaties van de leerlingen beter in kaart te brengen zodat het voor de organisatie Kansrijk Suriname makkelijker wordt om hulp te bieden die aansluit bij de hulpvragen van de leerlingen.

Helpt u mee?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
42 donaties
€ 498,00
Doel: € 500,00
99%

Deze actie is gesloten.