Steun Ad Mutsaers

Steun Ad Mutsaers | Geld inzamelen
 
 
Help ons pap en doneer voor de immuuntherapie tegen zijn hersenkanker.

Ons pap, Ad Mutsaers, is onlangs 61 jaar geworden. Afgelopen augustus kregen we het verschrikkelijke, onverwachte nieuws dat ze een hersentumor bij hem hadden gevonden. Na onderzoek bleek het te gaan om een primaire hersentumor van 5,5 cm in de snelstgroeiende variant. Ze noemen dit een Glioblastoom Multiforme (GBM). De tumor is inmiddels operatief verwijderd, echter blijven er altijd kwaadaardige cellen achter die binnen enkele weken tot maanden weer een nieuwe tumor kunnen vormen. Een nabehandeling is daarom een must!
De standaardbehandeling in Nederland is een combinatie van chemo- en bestralingstherapie. Die behandeling duurt 9 maanden op een totale levensverwachting van 12 tot 14 maanden. Heftig dus en de levensverwachting wordt niet verlengd!

Daar moeten toch alternatieven voor zijn? Nadat mijn broer Mark en ik ons flink hebben ingelezen zijn we uiteindelijk uitgekomen bij een kliniek in Duitsland die immuuntherapie aanbiedt voor dit type hersenkanker. Immuuntherapie is een veelbelovende therapie voor de behandeling van kanker. Recent hebben de ontdekkers van deze therapie hier de Nobelpriijs voor de Geneeskunde voor gekregen. Na een uitgebreide intake is inmiddels de immuuntherapie gestart. De behandeling is helemaal afgestemd op het tumorweefsel van ons pap. Peroonlijker kan het dus niet. Nu duimen dat het zijn werk doet want ons pap is nog veel te jong, te fit en heeft nog te veel toekomstplannen. Wij kunnen absoluut nog niet zonder hem en zijn kleinkinderen zijn ook zo dol op hem!
Ondanks dat het een therapie is die in Nederland steeds meer in opkomst is, wordt deze nog niet vergoed door de zorgverzekering. Dit omdat het eerst per type kanker getest en effectief bewezen moet zijn. Die tijd om daarop te wachten is er voor ons pap niet waardoor wij dus naar Duitsland hebben moeten uitwijken.

De behandeling gaat tussen de 40.000 en 60.000 euro kosten. Dit is afhankelijk van hoe vaak de sessies herhaald moeten worden. Na 4x (+/- 40.000 euro) hebben we een eerste meetmoment. Help ons alsjeblieft om dit streefbedrag bij elkaar te krijgen. Dank voor alle hulp!

Op de site: https://admutsaers1957.blogspot.com/ houden we een blog bij om jullie een kijkje te geven in het traject dat we samen met ons pap doorlopen. Hier houden we ook de laatste ontwikkelingen op bij.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
664 donaties
€ 54.441,00
Doel: € 40.000,00
136%

Deze actie is gesloten.