Stay Strong ziekte GBS

Stay Strong ziekte GBS | Geld inzamelen
 
 
Van een fitte chick en een gezonde leefstijl opeens een spierziekte krijgen.

Let op! Mijn vriendin zal het niet leuk vinden dat ik deze actie heb ondernomen omdat ze alles zelf graag wil oplossen. Ik probeer dit daarom eigenlijk anoniem te houden voor haar 5

 

Marral, 21 jaar en in de bloei van haar leven. Medio April werd mijn vriendin heel erg ziek tijdens haar vlucht naar familie die ze voor het eerst zou ontmoeten. Ze heeft een auto-immuun zenuwziekte gekregen “Guillain Barre Syndrome”. Deze ziekte kan 1 op de 100.000 voorkomen op de mens. Door haar ziekte heeft ze 3 maanden in het ziekenhuis gelegen, moest ze opnieuw leren lopen, bepaalde bewegingen moest ze opnieuw leren en ze heeft heel wat krachtverlies gekregen. Het was een hele zware periode voor haar. In die periode dat ze in het ziekenhuis lag en opnieuw dingen moest leren, hebben wij samen met vrienden, familie, fysio's en uiteraard ikzelf haar heel hard geholpen. Dit was ontzettend zwaar.

 

Na drie keer een terugval te hebben gekregen, heeft ze zich aangemeld bij het Erasmusziekenhuis in Rotterdam voor een definitief onderzoek. Dit onderzoek vond pas plaats in juli. Uit dit onderzoek bleek dat ze de ziekte chronisch heeft en ze kan dus ieder moment een terugval krijgen. Doordat ze de ziekte chronisch heeft, krijgt ze om de drie weken een bloedtransfusie. Hierbij worden haar witte bloedcellen vervangen voor nieuwe. Ze krijgt dan weer extra kracht om vooruit te kunnen.

 

Haar studio was niet meer bewoonbaar omdat het niet rolstoelvriendelijk was en heel erg klein. Nu heeft ze urgentie gekregen voor een nieuw huisje.  Inmiddels is ze voorzien van een nieuwe huis dat rolstoelvriendelijk is voor het geval dat ze weer in een rolstoel terecht komt, maar helaas komt hier heel wat bij kijken en daarom dacht ik aan deze actie zodat ze een nieuwe frisse start heeft. Ze heeft namelijk niet echt geld kunnen sparen omdat haar bedrijf stil stond en ze wel haar vaste lasten moest betalen met haar studiefinanciering. Omdat ze eigen ondernemer is is ze er niet voor verzekerd dus liet ze haar studiefinanciering door lopen om alsnog maandelijks alles te kunnen betalen.

 

Mijn vraag voor jullie om haar een handje te kunnen helpen. Vandaar dat ik deze pagina heb gestart. Ik ken heel wat mensen. Als ik zo alles bij elkaar tel kom ik uit op 2000 mensen op facebook en heel wat instagramvolgers. Als jullie een kleine euro doneren dan ben ik jullie heel dankbaar en kan ik hierbij mijn vriendin verassen voor deze geweldige actie waarbij jullie mij kunnen helpen!

 

Oja, en mocht je niet weten wat Guillan Barre Syndrome precies is. Kijk eens op google het is een zeldzame spierziekte. Ik had er zelf nooit van gehoord namelijk. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
46 donaties
€ 715,00
Doel: € 3.000,00
23%

Deze actie is gesloten.