Stay Strong SXM Sint Maarten

Stay Strong SXM Sint Maarten | Geld inzamelen
 
 
Help meebouwen voor kinderen op Sint Maarten

Lieve allemaal,

Je kunt onze website bekijken via www.staystrongsxm.nl

Donerenen en actie voeren is nog steeds meer dan welkom!! Op dit moment zijn we met het team bezig om op korte termijn de eerste container te verschepen naar Sint Maarten.

Overmaken kan ook via: NL93RABO0322696526 t.n.v. Stichting Stay Strong SXM en zeker aan te raden bij grote bedragen.

Als je wlt dat we jouw actie vermelden op onze website kun je een mailtje sturen (met foto :)) naar staystrongsxm@gmail.com

Liefs, Nadja en Juul

 

WE WILL ONLY KEEP GOING FORWARD!!!

Lieve allemaal,

Tijd voor een update over de plannen van Stichting Stay Strong SXM!!!

Het is echt fantastisch om te mogen zeggen dat er nu op dit moment al € 12.295,- via de doneerpagina is opgehaald. We zijn jullie echt allemaal heel dankbaar. Het is zo bijzonder om te zien hoe iedereen zich de afgelopen tijd heeft ingezet en nog steeds (of nog gaat?). Ookal is Sint Maarten nu weinig meer in het nieuws, er zijn nog steeds mensen zonder stroom en water. Zo weten we dat veel kinderen die op de scholen van SKOS zitten geen normaal onderkomen meer hebben.

Veel scholen zijn sinds 2 oktober weer open, maar er is nog veel hulp nodig om de scholen weer naar behoren te laten functioneren. Veel schoolmeubilair is bijvoorbeeld niet goed bruikbaar meer door grote waterschade en veel lesmaterialen zijn vergaan. Ook zijn sommige gebouwen er slecht aan toe. Van de ene school is het complete dak eraf en van andere scholen zijn lokalen compleet weggevaagd.  

Naast het inzamelen van zoveel mogelijk donaties zijn we inmiddels een aantal weken samen met een groep geweldige en gedreven!! vrijwilligers begonnen met het inzamelen van schoolmaterialen. Er is nu al voor 1,5 container 40ft meubilair en lesmaterialen ingezameld. Het sturen van een eerste container komt dus heel dichtbij. Waar vooral behoefte aan is, is ontwikkelingsmateriaal, ontdekkings- science-, reken- en taalspellen voor groep 5 t/m 8, computers en digiborden. Van jullie donaties zullen straks de ingezamelde spullen aangevuld worden met spullen waar behoefte aan is. Mocht je ons kunnen helpen laat het ons dan weten via onderstaande e-mail. 

Ben je nog actie aan het voeren of wil je nog actie voeren voor Stichting Stay Strong SXM? Dan adviseren wij je een groot bedrag het beste doneren via het rekeningnummer van de stichting op NL93RABO0322696526 t.n.v. Stichting Stay Strong SXM.

Ook zal onze webpagina snel online! komen!!

Op onze website zullen we o.a. de acties gaan bijhouden die gevoerd worden voor Stay Strong SXM. We krijgen er zo warm gevoel van om te lezen wie doneert en de verhaaltjes erachter. Het is toch bijzonder om te lezen dat kinderen cakejes bakken, flessen ophalen en spullen verkopen. Je kunt jouw actie doorgeven via staystrongsxm@gmail.com zodat we hier een leuk verhaaltje bij kunnen maken en dit op de site kunnen plaatsen.

Liefs Juul en Nadja 

 

BELANGRIJKE UPDATE: 15 september 2017

Lieve allemaal,

Via deze weg willen we jullie bekend maken dat de Stichting Stay Strong SXM sinds woensdag is opgericht!! Wat geweldig dat we dit allemaal dankzij jullie hulp kunnen realiseren. De crowdfunding loopt al een week waar via www.doneeractie.nl/stay-strong-sxm/-3568 al flink gedoneerd wordt. ECHT ONWIJS BEDANKT!!! Dit is gewoon niet meer in woorden uit te drukken. De crowdfunding is transparant, eenvoudig en je kunt anytime anymoment de tussenstand volgen. Al het geld wat op de crowdfunding staat gaat naar het rekeningnummer van de Stichting, waarvan het rekeningnummer volgt zodra hij bekend is. De Rabobank is deze met spoed aan het openen. Op heel korte termijn kun je dus ook via deze weg doneren. We hebben een logo en de website wordt gebouwd.

Het opgehaalde bedrag gebruiken we om spullen van aan te schaffen die gelijk tastbaar zijn voor de kinderen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van pennen, schriften, lesmateriaal, schoolmeubilair, digiborden, restauratie van het gebouw/schoolplein. Wat wij vooral niet willen is dat het geld in de verkeerde handen komt. Bewoners van Sint Maarten verzoeken zelf ook niet te storten op de landelijke giro. Wij willen helpen omdat we van het eiland zijn gaan houden en niet omdat we er zelf beter van willen worden. In de statuten van de Stichting hebben wij dit vastgelegd. Allebei hebben we in Sint Maarten gewoond en kennen de complexiteit van het eiland. Het geld van de Stichting wordt rechtstreeks gebruikt voor de scholen. De kinderen hebben recht op onderwijs en wij zetten ons in voor de wederopbouw van de scholen, waaronder de scholen binnen de Foundation Catholic Education St. Maarten, ookwel Stichting SKOS. Hieronder vallen zes basisscholen, waarvan er vier Nederlandstalig zijn en twee Engelstalig. Inmiddels is er contact geweest met mensen van de school. Zij zorgen dat goed geinventariseerd wordt waar behoefte aan is en afhankelijk van het bedrag kijken wij in overleg met de directeur van de scholen wat mogelijk is. We gaan eerlijk zijn. We hebben meer geld nodig en we hebben jullie hulp echt nodig. Wil je echt iets betekenen? Steun dan onze actie en voorkom dat kinderen straks zonder toezicht van een volwassene zijn wanneer ouders weer werken. Geef deze kinderen een kans!

Onze actie heeft de afgelopen week een aantal keer de media bereikt. YESS!!! Het begon allemaal met het interview van Djayce Wolff (7 jaar) in de regionale krant (PZC)! Daarna volgden Hart van Nederland (2x), De Wereld Draait Door, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, NOS journaal, Editie NL en het jeugdjournaal.

De uitzending terugzien?
Omroep zeeland: http://ozld.nl/15PE
Hart van Nederland: http://www.kijk.nl/video/DQ89N5PQu6L (vanaf 8:54)
DWDD: https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/376692 (vanaf 4:02)

Hierbij willen wij de scholen oproepen om ook actie te voeren en Stichting Stay Strong SXM te steunen. Hopelijk kunnen de scholen snel weer functioneren, omdat dit de plek is waar kinderen weer even kind kunnen zijn.

Liefs, Nadja en Juul

6 september 2017:

Lieve mensen,

Ik ben Djayce, ik ben bijna 8 jaar en heb in Sint Maarten gewoond. Ik maak me zorgen over alle kinderen die daar wonen, maar tegelijkertijd wil ik alles hebben wat er maar te koop is. Ik bedoel alles, maar dat alles kan ik eigenlijk niet omschrijven. Ik denk dat alles het tegenovergestelde is van wat de kinderen nu in Sint Maarten hebben. Ik kan niet alles geven aan Sint Maarten, maar misschien kunnen we wel met heel veel beetjes zorgen dat de kinderen weer alles krijgen wat ze nu niet meer hebben. Ik zou dat heel leuk en lief vinden en ik ga zelf ook doneren natuurlijk. 

Liefs Djayce

ps: ik hoop met deze actie dat mijn oude vriendjes snel weer naar school kunnen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
331 donaties
€ 34.428,00
Doel: € 50.000,00
68%

Deze actie is gesloten.