Start Vrije School Groene Hart in Mijdrecht

Start Vrije School Groene Hart in Mijdrecht | Geld inzamelen
 
 
De initiatiefgroep streeft naar de komst van een vrijeschool in Mijdrecht.

Sinds 2016 zijn wij aan het werk voor een Vrije School in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/ Uithoorn. Ondanks grote belangstelling van ouders en kinderen is het net niet gelukt om in augustus 2017 van start te gaan. De initiatiefgroep gaat verder vanwege het grote vertrouwen in de haalbaarheid en toegevoegde waarde van een Vrije School in onze regio. Augustus 2018 is nu de streefdatum om Vrije School Groene Hart te openen, in Mijdrecht.

Om geïnteresseerde ouders niet te lang te hoeven laten wachten, start er vanaf februari of maart 2018 een peutergroep in Mijdrecht. In deze peutergroep (vergelijkbaar met de vroegere peuterspeelzaal) kunnen kinderen van 2-4 jaar één of meerdere dagdelen per week onder deskundige begeleiding op de vrijeschool-manier komen spelen. De peutergroep kenmerkt zich door veel structuur en harmonie in een huiselijke en gezellige omgeving. Er wordt gewerkt met speelgoed van natuurlijke materialen; buiten spelen en ontdekken staan centraal, maar ook het aanspreken van de creativiteit van het kind.

Bij de vrijeschool worden verhalen verteld, liedjes gezongen en de jaarfeesten gevierd om zo de seizoenen te beleven. De peutergroep zal een plek zijn waar ieder kind zich thuis voelt en zich vanuit vrijheid kan ontwikkelen; en op deze manier kunnen ouders en kinderen alvast beleven hoe het er in een vrijeschool aan toe gaat.

Om onze doelgroep te bereiken en mensen te laten kennismaken met vrijeschoolonderwijs, organiseren wij activiteiten voor kinderen en informatie-bijeenkomsten voor ouders. Dit kost geld. Voor het opstarten van de vrijeschool (en peutergroep) is ook geld nodig. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een mooi groen schoolplein en andere leuke extra's, die het vrijeschoolonderwijs zo typeren!

Omdat wij geloven in de komst van de school en wij de kinderen een mooie plek willen bieden, vragen wij jullie om een bijdrage te doen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

4 donaties
€ 120,00

Deze actie is gesloten.