Stamceltherapie in Moskou tegen MS

Stamceltherapie in Moskou tegen MS | Geld inzamelen
 
 

Hi Allemaal,

Ik ben Ruud Spring in 't Veld ik ben bijna 53 jaar en ik woon met mijn vrouw Claudia en hond Senna in Aalsmeer.

Ik heb sinds 1998 MS of te wel Multiple Sclerose. Dit is een auto imuumziekte die ervoor zorgt dat signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen waar ze zouden moeten aankomen. Hierdoor verdwijnt de aansturing van bijvoorbeeld armen en benen, waardoor je langzaam aan dus verlamd raakt en steeds minder zelf kunt doen.

Nu dus zo'n 23 jaar. In de beginjaren merkte ik er nog vrij weinig van en had behalve wat tintelingen in mijn handen niet zoveel andere klachten. In de loop der jaren is het echter steeds slechter gegaan. Tot vorig jaar januari kon ik, ondanks dat ik toen al niet meer kon lopen mij toch nog redelijk zelfstandig redden. Ik had voor binnen een kleine scootmobiel en ik kon zelfstandig van mijn scootmobiel nog op de bank gaan zitten bijvoorbeeld. Ook had ik een speciaal bed waarmee ik zelf in en uit bed kon komen.  Voor buiten had ik een grote scootmobiel waarmee ik regelmatig op pad ging buiten en de hond nog kon uitlaten. Of boodschappen doen. Dit gaat nu allemaal niet meer omdat ik bijvoorbeeld iets heel praktisch mijn eigen jas niet aan kan krijgen om naar buiten te gaan.

 

Echter vorig jaar januari veranderde alles voor mij in de slechte zin. In de avond stapte ik in bed en toen in ik de morgen opstond, kon ik vervolgens niets meer bewegen. Vanaf dat moment heb ik overal hulp bij nodig. Zoals het aan- en uitkleden, het douchen, naar de wc gaan, in en uit bed en sinds die tijd maak ik ook gebruik van een electrische rolstoel. Deze is helemaal op mij aangepast met een speciaal op maat gemaakte stoel. Hij kan omhoog, omlaag kantelen etc etc. Maar helaas is zo'n luxe rolstoel toch geen vervanging van een beetje zelfstandigheid.

Om hopelijk het proces stop te zetten en misschien een klein beetje herstel zodat ik weer wat meer zelfstandigheid krijg wil ik naar Moskou voor een stamceltherapie behandeling. Deze behandeling wordt nu in Nederland alleen aan leukemie patienten gegeven en krijgt men deze behandeling ook vergoed. Maar voor MS is dit nog geen gangbare behandeling in Nederland. En daarom moet men hiervoor uitwijken naar het buitenland. In verschillende landen wordt deze behandeling gegeven, maar ik heb gekozen voor Moskou vanwege de lange ervaring daar met deze behandeling.

Wij hopen met deze crowdfunding actie een deel van het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Wij hopen dat jullie ons daarbij willen helpen zodat wij in November naar Moskou kunnen voor deze laatste strohalm.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Liefs Ruud en ClaudiaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
627 donaties
€ 40.553,00
Doel: € 50.000,00
81%

Deze actie is gesloten.