Stage lopen in een Township

Stage lopen in een Township | Geld inzamelen
 
 
Vrijwilligerswerk op een kinderdagverblijf in een Township.

Lieve allemaal,

Wij (Mara, Amber, Lieke, Mechje, Madelief en Luna) zijn voor 3 maanden in Zuid-Afrika om hier stage te lopen. Deze stage komt bijna aan zijn eind. We hebben nog 1 maand te gaan.

Zoals vele van jullie waarschijnlijk al zullen weten is er veel armoede in Afrika. Er lopen al een aantal projecten om geld in te zamelen voor deze wijken. Hier willen wij natuurlijk graag een handje bij helpen.

Wij hebben buiten het stage lopen ook veel dingen bezocht. Een daarvan was Vrygrond. Vrygrond is het armste Township van Kaapstad. Wij hebben hier een school en een kinderdag verblijf bezocht. Het staat bekend als een onveilige plek met veel inwoners. Er vind hier veel geweld plaats.

Dit heeft erg veel indruk op ons gemaakt, daarom gaan wij een week lang vrijwilligerswerk doen in Vrygrond. We worden opgesplits in groepjes van 3. Zo kunnen wij niet 1, maar 2 kinderdagverblijven helpen.

We willen de kinderen meer hoop geven in het leven. En ze meegeven dat ze alles kunnen zijn of worden waar je ook vandaan komt. Zo lang zij hier zelf ook in geloven.

Wij zouden hier graag een bijdrage willen achterlaten. Iets wat blijvend is en waar ze voor altijd iets aan hebben. (b.v. tandenborstels, dekens, ontwikkelingsmaterialen etc.).

Ook zouden wij graag een tuin project op willen zetten. We willen samen met de kinderen een moestuin beginnen. Hier kunnen de kinderen erg veel van leren.

Wij zouden u willen vragen voor een kleine geld donatie, alle kleine beetjes helpen.

Zou u ons en vooral de kinderen een handje willen helpen?

Alvast heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet,

Mara van der Leeden, Amber Ackermans en Luna Mestrom

 

(Uiteraard zullen wij foto's delen van wat wij met het geld hebben gedaan)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
45 donaties
€ 558,00

Deze actie is gesloten.