St. Josephs Home

St. Josephs Home | Geld inzamelen
 
 
Een inzamelingsactie voor een geweldig kinderziekenhuis in Kaapstad.

Hoi allemaal, 

Wij, Lisa, Elles en Renee zijn 3 maanden geleden naar Kaapstad gekomen, om hier te werken in het St. Jospeh's Home, een ziekenhuis voor chonrisch zieke kinderen. De kinderen die hier verblijven hebben voornamelijk HIV, tuberculose, kanker, ondervoeding of zijn mishandeld. Deze kinderen zijn afkomstig uit de 'townships'. Dit zijn de armste wijken in Zuid-Afrika, in Nederland ook wel bekend als sloppenwijken. De meeste kinderen die in het St. Joseph's Home verblijven zien hun ouders vaak niet meer terug, door bijvoorbeeld criminaliteit, alcohol- / drugsgebruik, of beschikken niet over de faciliteiten om voor het kind te zorgen. 

Het St. Joseph's Home vangt deze kinderen gratis op en biedt 24 uur per dag zorg aan deze kinderen. De afgelopen drie maanden zijn wij druk aan het werk geweest op deze prachtige plek. De kinderen en ook het personeel hebben een bijzondere plek in ons hart verovert. Het is zo bijzonder en aangrijpend om te zien hoe anders de zorg hier geregeld is.

De zorg die in het St. Joseph's Home geleverd wordt, gebeurt volledig via donaties. Dit is natuurlijk een prachtig doel, maar ook merken we dat er vaak een tekort is aan luiers, billendoekjes, washandjes etc. Hierdoor liggen de kinderen vaak te lang in een natte luier, wat natuurlijk niet goed is voor hun tere huid. Daarnaast hebben Lisa en Elles gemerkt dat de baby's op hun afdeling onvoldoende geprikkeld worden door een te kort aan speelgoed. 

Als afsluiting van onze geweldige tijd hier, willen we graag wat voor deze kinderen en de organisatie doen. We zijn deze crowdfunding gestart om met jullie hulp zo veel mogelijk geld in te zamelen. Hiermee hopen we de kinderen en de organisatie te kunnen helpen en deze ervaring met een mooi gebaar af te sluiten. 

 

Wij hopen op jullie steun, want alle kleine beetjes helpen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
124 donaties
€ 2.900,00