Sportstoel rolstoelrugby Pieter den Admirant

Sportstoel rolstoelrugby Pieter den Admirant | Geld inzamelen
 
 
Help mij aan een nieuwe rugbyrolstoel!

Toen ik 18 jaar was, werkte ik op een binnenvaartschip. Ik was kerngezond, zeer actief en op een mooie, zonnige vrijdagavond in juni 2006 kreeg ik op het schip een ongeluk. Ik viel 4,5 meter naar beneden en brak daarbij mijn nek. Alleen mijn nek, verder niets. Maar het was genoeg om een hoge dwarslaesie op te lopen. Ik kon op dat moment niets meer. Niet lopen, niet rollen in een rolstoel, niet zelfstandig eten en zelfs niet zelfstandig ademhalen. Na bijna een jaar in het revalidatiecentrum te hebben getraind, mocht ik weer naar huis. Verlamd, maar er was wat functie teruggekomen in mijn armen en polsen, zodat ik toch nog enige bewegingsvrijheid had. Zoals je je kunt voorstellen, was dat ene moment op die vrijdagavond beslissend voor de rest van mijn leven.
Toen ik in het revalidatiecentrum was, werd ik uitgenodigd om te kijken bij een rolstoelrugby training. Na één keer te hebben gekeken, was ik verkocht. Ze zetten me gewoon over in een sportstoel (ik kon toen nog amper rollen), maar ik vond het geweldig. Sindsdien ben ik steeds sterker geworden en is met de jaren de ambitie gegroeid om ooit eens op een EK te mogen spelen. In 2008 ben ik met een project van het revalidatiecentrum naar de paralympics in Bejing geweest. Vanaf toen werd het mijn droom om niet alleen op een EK te spelen, maar ook op de paralympische spelen! De eerste droom is in 2011 uitgekomen. Wat was dat gaaf. Ik mocht meespelen met het Nederlandse team van rolstoelrugby op het EK in Zwitserland. Van niets kunnen, naar sporten in een omgeving die heel inspirerend was voor mij, omdat ik daar mensen tegenkwam die veel ervaring hadden in het leven met een beperking.
Nu, 8jaar later, hebben we ons met het Nederlandse team opgewerkt tot de hoogste divisie van Europa. Aanstaande zomer mogen we het EK in Denemarken gaan spelen tegen zeer ervaren landen. Dit is een unieke prestatie voor Nederland! Vanuit de laagste positie van Europa, zijn we nu aan het stijgen naar de top.
Dit Europees Kampioenschap is belangrijk om ons te kunnen plaatsen voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2020.

Hoe gaaf zal het zijn als jullie me daarbij kunnen helpen? Topsport betaalt zich op dit moment nog niet uit. (Bijna) alle kosten moeten we zelf betalen. Maar... een nieuwe sportstoel kost al gauw 8.000 euro. Mijn huidige sportstoel komt uit 2011 en is aan vervanging toe. Willen jullie mij helpen om deze droom uit te laten komen? Wat zou dat geweldig zijn!!
Dat kan door dit bericht te delen en door te doneren via onderstaande link.

Alvast heel erg bedankt!!

Groetjes, PieterEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

178 donaties
€ 5.135,00
Doel: € 8.000,00
64%