Sportproject Ghana

Sportproject Ghana | Geld inzamelen
 
 
Ondersteun Pim bij zijn werk als vrijwilliger ten behoeve van Sportproject Ghana

Op 9 maart vertrek ik voor een aantal weken naar Accra, de hoofdstad van Ghana. Ik ga daar werken als vrijwilliger bij een sportproject, waarover hieronder meer informatie te vinden is. 

Het project wordt gecoördineerd door een kleinschalige organisatie in Accra, waar ik ook zal verblijven, en loopt in Nederland via Travel Unique. 

Om mijn reis en verblijf in Accra te financieren en om daar ter plekke van betekenis te kunnen zijn, ben ik op zoek naar financiële ondersteuning.

Ik zou het fantastisch vinden als je me wilt ondersteunen, dat kan al vanaf 5 euro. Alvast bedankt!

Hieronder wat meer informatie over het project:

Gelegen in West-Afrika wordt Ghana vaak aangeduid als de toegangspoort tot Afrika. Het land is een van de meest toegankelijke en stabiele landen op het continent. Voorheen stond het bekend als de ‘Gold Coast’. Ghana werd onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1957. Goud, cacao en olie waren de motor van de economie. Het land heeft nu ongeveer 25,5 miljoen inwoners.

Onze projectpartner is Akwaaba Volunteers. Akwaaba betekent ‘welkom’ in het Ghanees. Dit is een NGO, een van oorsprong Engelse organisatie. Het team bestaat uit gepassioneerde professionals van zowel Ghanese als Engelse afkomst.

 

Geen vakantie
Dit is een goed georganiseerd project wat een grote invloed heeft op de lokale ‘community’. Je verblijft in een buitenwijk van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is ongeveer 20 minuten buiten het stadscentrum. Dit is een zeer geschikt project voor vrijwilligers die gemotiveerd zijn om zich op het werk te richten. (Oudere) vrijwilligers met een specifieke achtergrond zijn zeer welkom bij dit project (onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, sport, etc.). Dit project kan niet worden gezien als vakantie.

 

Algemene informatie over het sport coaching project, Accra, Ghana
Door sport breng je mensen samen! Sporten is belangrijk voor de teamspirit, voor de gezondheid, om te leren communiceren en samen te werken. Vaak wordt sporten ingezet om er voor te zorgen dat kinderen een tijdsbesteding hebben na schooltijd en zo op het rechte pad blijven. Ook is sporten natuurlijk de manier om energie kwijt te raken.

In Accra, Ghana vind je veel verschillende mogelijkheden op het gebied van sport coaching. Er wordt gewerkt met lokale teams, op scholen en op clubs. Dit om de sportieve vaardigheden van met name kinderen te vergroten. De leeftijden varieren; je krijgt te maken met jonge kinderen en met teams waarin zich volwassenen bevinden. Het is ook mogelijk om zelf als speler actief te zijn in een team van volwassenen.

Soms is het mogelijk om met één van de nationale teams te trainen, een andere keer coach je de kinderen van de lokale gemeenschap.

 

“Sport has the power to change the world. It speaks to youth in a language they understand. Sport can create hope where once there was only despair”

 

Algemeen
Alle projecten in Accra en omgeving in Ghana zijn er op gericht gezinnen en kinderen in een kwetsbare situatie te ondersteunen. Er wordt nauw samengewerkt met ziekenhuizen, scholen, overheidsdiensten en andere NGO’s. Veel van de projecten in Ghana hebben een overlap met elkaar. Werk je bij een sport project, dan zal je ook scholen en kinderopvangcentra bezoeken.

 

Belangrijk!
Bij de projecten is kennisoverdracht een belangrijk aspect. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking om zo samen te bepalen waar op dat moment behoefte aan is. De projecten vinden in Accra plaats. Projecten veranderen voortdurend, houd hier rekening mee en wees flexibel!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
17 donaties
€ 951,00
Doel: € 2.000,00
47%

Deze actie is gesloten.