Sponsoractie voor groene Schoolplein speeleiland

Sponsoractie voor groene Schoolplein speeleiland | Geld inzamelen
 
 
Sponsors gezocht voor groen schoolplein speeleiland Kindcentrum Christoffel

De afgelopen periode zijn we volop bezig met de realisering van een groen speeleiland. We noemen dit bewust een speeleiland, omdat we het schoolplein, maar ook het omliggende groen meenemen in het nieuwe plan. De achterliggende gedachte van ons speeleiland is het verbinden van de wijken Zorgvlied zuid en Zorgvlied noord. Wij zien als school hier een maatschappelijke kans om de verbinding te maken tussen deze wijken en kinderen op een mooie, educatieve maar vooral groene plek samen te laten komen en elkaar positief ontmoeten.

Daarnaast hopen wij met de vergroening, de wijk Zorgvlied, een stukje mooier en aantrekkelijker te maken voor alle bewoners, jong en oud.

 

Naast de maatschappelijke taak hebben we dit plan ook ontworpen met een duurzame gedachte:

Groene omgevingen en natuurlijke spelaanleidingen zijn belangrijk voor een goede ontwikkeling van kinderen. Spelen in een natuurlijke omgeving, zorgt ervoor dat de kinderen ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, laten leerlingen ontspannen en bieden daarnaast de uitdaging om "iets te doen".

Deze natuurlijke, uitdagende omgeving zorgt ervoor dat het fantasievermogen en de creatieve ontwikkeling gestimuleerd worden.

Met deze gedachte in ons achterhoofd hebben we een aantal elementen bewust in ons plan verweven:

  • een monkeytrail verwerkt in struikgewas waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en ontdekken.
  • een natuurtuin met wadi's,  insectenhotels en hoogteverschillen  zodat leerlingen natuurverschijnselen kunnen ontdekken en waar mogelijkheid is tot het creeren van educatie activiteiten, gericht op natuur- en milieueducatie.
  • een schooltuintje waar leerlingen kunnen tuineren, bloemen en planten kunnen verbouwen
  • zandheuvels en boomstammen voor natuurlijke spelaanleiding

Wordt u ook enthousiast van dit mooie plan en bent u in de gelegenheid om een (groen) steentje bij te dragen.....aarzel dan niet en sponsor ons :)

Namens alle medewerkers en leerlingen van Kindcentrum Christoffel hartelijk bedankt!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
17 donaties
€ 930,00

Deze actie is gesloten.