Sponsoractie Project ROCMN4Bosnië

Sponsoractie Project ROCMN4Bosnië | Geld inzamelen
 
 
Experience the feeling of doing good!

Van 8 - 15 april 2017 gaan wij, studenten en docenten van ROC Midden Nederland, met Stichting Out of Area naar een projectlocatie in Sarajevo om vrijwilligerswerk te doen. Ruim 50 studenten en 5 docenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg, Sociaal werk en Verzorgende IG uit Amersfoort en Utrecht gaan aan de slag om de nieuwe dagbestedingsruimten verder af te bouwen en om voor de clienten met een verstandelijke beperking en psychische aandoening activiteiten te verzorgen.

Sinds enkele jaren gaan we met studenten naar Bosnie en we hebben met eigen ogen gezien dat de de noodzaak voor extra hulp en ondersteuning nog steeds groot is. Waarom? Een paar voorbeelden:

- Clienten die nooit bezoek krijgen van wie dan ook, omdat ze verstoten zijn door familie 

- 175 euro van de regering per client per maand voor de verzorging

- Een instelling met 300 clienten en 19 verpleegkundigen voor de dagelijkse zorg

Daarnaast verzorgt Out of Area gedurende de zomermaanden vakantieweken voor clienten uit instellingen in heel Bosnie. Clienten verblijven een aantal dagen in het hostel aan het prachtige Jablanica meer in het dorpje Lisicici dat in eigendom is van de Stichting en dat stukje bij beetje opgeknapt wordt. Ook hier is geld voor nodig.

Van 2-9 augustus ben ik daar ook aanwezig om vrijwilligerswerk te doen op persoonlijke titel. 

Natuurlijk draag ik graag mijn steentje bij aan de kluspot voor deze projectweek en budget voor het opknappen van het hostel en daarom is mijn vraag: Help je mee? Daar zou je mij en alle clienten in Bosnie heel blij mee maken!

Like onze Facebookpagina om op de hoogte blijven van de voorbereidingen op en ervaringen met de projectweek ROCMN4BosnieEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 1.000,00
1%

Deze actie is gesloten.