Solo expositie voor Debbie Nijland

Solo expositie voor Debbie Nijland | Geld inzamelen
 
 
Solo expositie voor beelend kunstenaar Debbie Nijland

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met verf en penselen. Even later maakt het leven vele omzwervingen. Na het op 54 jarige leeftijd succesvol afronden van de Kunst Academie (2013) was er voor mij nog maar één weg: schilderen en les geven in dat wat ik kan.

Ondanks een paar kleine maar mooie hoogtepunten in mijn schilder carrière (o.a. Gemeentemuseum Den Haag - ZomerExpo 2015 uitverkorene) is het botweg sappelen om rond te komen. Het aan de man/vrouw brengen van mijn grote expressionistische doeken is geen eenvoudige klus binnen het bestaande establishment. 

Na een aantal kleinere exposities is mijn wens en droom om van 31 oktober tot 4 november 2018 een solo expositie te houden onder de titel  A B S O L U U T in de Stadsgalerij te Breda. 

Er zal werk te zien zijn vanaf de eerste verfstreken tot de meest recente meters grote doeken welke een maatschappij-kritisch karakter hebben. Vrouwen staan veelal centraal in mijn doeken. Misbruik, onderdrukking en prostitutie zijn een terugkerend onderwerp. Ook zet het doek 'The Descent from The Cross of Shesus' vraagtekens bij: wat als Hij een Zij was geweest? Door de hele geschiedenis heen blijkt er helaas niet zoveel veranderd en zijn de thema's van weleer nog steeds actueel en daarom maak ik gebruik of laat ik mij inspireren door de barokachtige werken van oude meesters. 

Ik hoop met mijn doeken een bijdrage te leveren aan de beweging van nu. Vrouwen kracht, strijd en verbondenheid. Laat ik het doen middels mijn doeken.

Om deze expositie wat glans te geven met uitnodigingen en drukwerk, advertenties, bevestigingsmateriaal, en hopelijk goede sprekers en een stukje muziek bij de opening wil ik u vriendelijk en dankbaar vragen om deze overzichts- tentoonstelling voor mij mogelijk te maken.

Mijn wens is dat ik middels mijn kunst en teken en schilder lessen in de toekomst minstens een minimum inkomen kan opbouwen, maar dat lukt nog niet. Om u kennis te laten maken met mijn werk en serieuze instelling kunt u mijn website www.debbienijland.com bezoeken.  

Een zetje in de goede richting om in het vizier te komen van mensen die er toe doen in deze branche (pers, critici, galeriehouders etc.) en natuurlijk bezoekers aan te trekken zou geweldig zijn!

Vanzelfsprekend hoop ik dat ik u persoonlijk kan begroeten en bedanken tijdens mijn expositie in de Stadsgalerij van Breda.

met vriendelijke groet,

Debbie Nijland - beeldend kunstenaarEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 160,00

Deze actie is gesloten.