Snoezelruimte KC de Ster

Snoezelruimte KC de Ster | Geld inzamelen
 
 
Snoezelruimte KC de Ster

Helpt u ons?? Een Snoezelruimte voor kinderen met een beperking.

Ons verhaal

Mijn naam is Angela Biemans en ik heb – samen met mijn man Glenn den Uyl – twee zoontjes van 11 en 2 jaar oud. Beiden hebben ze een verstandelijke beperking. Xander, onze oudste, heeft toen hij 1 was een hersenvliesontsteking gehad. Na onderzoeken kregen wij te horen dat hij een verstandelijke beperking heeft. Na velen jaren van intensieve verzorging hadden wij toch nog een kinderwens. Dit bracht vanwege de beperking van Xander veel twijfels met zich mee en daarom hebben wij onderzoeken laten uitvoeren in het UMC.

Na meerdere onderzoeken werd geconcludeerd dat de kans op nog een kind met een beperking niet groter voor ons was als voor ieder ander stel. Toen de jongste, Luca, eenmaal was geboren zagen wij al na 4 maanden dat het niet goed ging met zijn ontwikkeling. Na wederom veel onderzoeken is gebleken dat onze jongens een zeldzame afwijking hebben in een gen. Er zijn wereldwijd slechts 85 mensen met deze afwijking.

Ik ben zelf drager van de aandoening en kan dit door geven aan mijn kinderen en dat in ons geval is gebeurd.

De kans op een jongen met een beperking is 25%; meisjes hebben geen last van deze mutatiefout.

Beide jongens hebben het grootste deel van de dag intensieve zorg nodig, net als overigens veel andere kinderen die naar de dagbesteding gaan om de ouders wat te ontlasten.

 

Ons doel

Xander gaat al 6 jaar naar de KC de Ster in Vleuten; een dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 18 jaar.

KC de Ster beschikt over een Snoezelruimte. Deze ruimte is ontwikkeld omdat het een hele positieve werking heeft op de kinderen met een beperking!

Mensen met een beperking ervaren prikkels vaak op een andere manier en komen in deze ruimte weer tot zich zelf.

De Snoelzelruimte is echter verouderd en aan vernieuwing toe. Maar helaas is daar geen geld voor.

Omdat wij dagelijks zien hoe belangrijk deze ruimte is voor kinderen zoals Xander hebben wij een actie op touw gezet. En daar hebben we uw en jullie steun bij nodig! Steun onze actie om een nieuwe Snoezelruimte te realiseren!

Alvast heel veel dank!

 

Angela, Glenn en de kinderenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
175 donaties
€ 11.000,00
Doel: € 10.000,00
110%

Deze actie is gesloten.