Slachtoffer toeslagenaffaire en ZZP'er met corona | Geld inzamelen
 
 

Slachtoffer toeslagenaffaire en ZZP'er met corona

Slachtoffer toeslagenaffaire en ZZP'er met corona huisarrest. Van de regen in de drup.

Ik wil graag een inzameling houden voor een slachtoffer van de toeslagenaffaire en tevens ZZP’er in de evenementenbranche. De man stond onaangekondigd aan mijn deur met zijn Volvo V70 (soortgelijke als op de foto). Ik vroeg hem wat ik voor hem kon betekenen. Hij zei dat hij zijn Volvo wilde verkopen en wat modelautootjes. Voor jullie informatie, ik hobby nog wat met Volvo’s en op Google Maps staat mijn hobbybedrijfje op de kaart.
 
Het was op zich een hele nette auto om te zien en ik vroeg aan hem wat hij er dan voor wilde hebben. Toen hij een bedrag van 27.000 euro noemde reageerde ik in eerste instantie lacherig en verbaasd, maar al snel merkte ik dat er meer achter zat dus ik vroeg door. Ik bood hem een stoel en een kop koffie aan en hij begon te vertellen…
 
De beste man (die graag anoniem wil blijven) zei dat hij tot die dag de tijd had om een openstaande vordering te betalen van enkele honderden euro’s. Om een lang verhaal kort te maken bleek de man krom te hebben gelegen om een bedrag van ongeveer 11.000 euro terug te betalen door ‘teveel’ ontvangen toeslagen. Maar in plaats van daarvan was het bedrag in een paar jaar tijd opgelopen naar 17.000 euro. In die tussentijd is zijn partner bij hem weg gegaan en toen kwam ook nog eens Covid om de hoek kijken. En dat kon hij als zelfstandige in de evenementenbranche nou net niet gebruiken. Inmiddels is zijn schuld door achterstand in hypotheek en betalingsregelingen opgelopen naar een bedrag dat tussen 26.500 en 27.000 euro ligt. Omdat hij als ‘fraudeur’ staat aangemerkt geen TOZO of andere steun vanuit de overheid/gemeente.
 
Ik kon hem helaas niet helpen door zijn auto over te kopen. Ook niet voor 1000 euro (ook ik heb geen eindeloze reserves). Uiteindelijk heb ik wel wat modelautootjes van hem gekocht. Een paar dagen later zag ik de V70 bij een landelijk bekende auto inkoper staan voor een bedrag van 500 euro. Dan weet je al dat hij nog niet eens de helft heeft gekregen van dat bedrag.
 
Wat nog het meest schrijnende was aan deze bijzondere ontmoeting is dat hij bleef drentelen bij de deur en eigenlijk niet echt aanstalten maakte om weg te gaan. Hij zei: “ik durf eigenlijk niet naar huis te gaan, bang dat er een envelop op de mat ligt met weer een vordering”.
 
Toen dacht ik…daar moet ik iets mee doen. Als een collega-ondernemer en passionist van hetzelfde automerk zo ineens met dat verhaal voor je deur staat…dan gaat dit bij mij door merg een been. Het bedrag is hoog, maar alle beetjes helpen denk ik dan maar.
 
Dus een oproep aan alle Volvo matties, ZZP’ers en ieder ander…help deze meneer. 

Rutger Spin
22-12-2020

Ik heb gisteren het bericht ontvangen dat er een compensatie komt. Nog niet het volledige bedrag, want dat is niet aantoonbaar dat dit door de overheid komt. Bedrag aangepast!


 

Laat een reactie achter

4 donaties
€ 60,00
Doel: € 6.740,00
0%