Sinterklaas is een feest ban ZwartePietendiscussie

Sinterklaas is een feest ban ZwartePietendiscussie | Geld inzamelen
 
 
Een mogelijke oplossing voor de energieverslindende Zwarte Pietendiscussie over een kleur.

Heeft u in 2017 maximaal genoten van ons Kinderfeest dat Sinterklaas heet?
Is uw plezier niet verpest door onwenselijke activiteiten rondom het Sinterklaasfeest?

De regering wil dat we er met elkaar uitkomen wat betreft de ontwikkeling van ons Nationale Kinderfeest Sinterklaas. Echter de kleur van (Zwarte) Piet gooit roet in het eten om tot elkaar te komen in een eindeloze Zwarte Pietendiscussie.

Arjen Lubach heeft in “Zondag met Lubach” de Zwarte Pietendiscussie gereset. Er volgen dan ook eerst  enkele overwegingen in deze vernieuwde discussie. Wilt u dit overslaan, scroll dan naar beneden voor mijn mogelijke oplossing, en steun mij hierin. Alvast hartelijk bedankt!!

ZWARTE PIETENDISCUSSIE IS GERESET!!

Ik heb een vijftal kranten geattendeerd op deze actie, maar helaas Sinterklaas en Zwarte Piet zijn geen nieuws meer na 5 december. Mark Rutte kan dan wel willen dat de samenleving een oplossing bedenkt, maar enige medewerking van de media wordt dan toch ook op prijs gesteld door mij. 

Helaas zijn het echter mensen met een uitgesproken mening en mensen die om het hardst schreeuwen die de aandacht krijgen. Media, bedrijven en gesubsidieerde organisaties doen hun best om ons verder een mening op te dringen in de Zwarte Pietendiscussie. Maar wilt u deze opgedrongen mening wel, en is er een Gulden Middenweg?

Er komen gelukkig steeds meer mensen die veranderingen aan Zwarte Piet niet uit de weg gaan, want anders komen we nooit tot elkaar. Maar er zijn nu eenmaal ook mensen voor en tegen veranderingen aan Zwarte Piet die op dit moment geen consessies willen doen.

En als er in alles een gulden middenweg zou zijn dan zouden we ook met maar 1 politieke partij uit te voeten kunnen. Maar er zijn nu eenmaal ook meerdere politieke partijen, vanwege meerdere standpunten. En ook voor deze politieke partijen is een gulden middenweg moeilijk, zo niet onmogelijk. Ook zij hebben moeite om consessies te doen en gaan eindeloze discussies aan. Er lijkt dan wel een gulden middenweg te zijn, echter later blijken deze verschillen mede verantwoordelijk te zijn van een breuk. 

ZWART ALS ROET!

Om het toch nog even over de kleur te hebben, zwart als roet?
Het wordt in de toekomst steeds moeilijker om dat aan kinderen uit te leggen met het verdwijnen van schoorstenen. Dan moet je eerst uit gaan leggen wat een schoorsteen is, en waar je die kunt vinden.
En als Zwarte Piet aankomt in het land is hij al zwart als roet. Zijn er al pakjes bezorgd dan, en hadden deze Pieten zich niet even kunnen wassen voordat ze op de boot gingen!

Waarom krijgen de fleurig kleurende Pieten geen roetvegen op hun gezicht?
En hoe leg je het verschil in de gekleurde Pieten in het echt en in de media uit aan kinderen? 
En waarom denk ik zo ver door?

De verschillende Pieten in het Sinterklaasjournaal worden aangesproken als Pieten met een functie of een eigenschap. Hoort een bepaald kleurtje bij een bepaalde Piet wellicht? 
Ook zou je verschillende gekleurde Pieten aan kinderen kinderen uit kunnen leggen als dat de kleur van Pieten kan veranderen bij emoties en inspanningen : de Kameleon Piet.

Voor een realistischer beeld van de aankomst van de nu nog bestaande Stoomboot. De Pieten komen gewassen in ons land aan in hun originele kleurtje. Zij krijgen gaanderweg steeds meer roetvegen vanwege alle werkzaamheden via de schoorsteen, waardoor zij zo zwart als roet worden.
En als de Pieten weer uit het land vertrekken hebben ze zich gewassen en hebben ze hun originele kleur weer terug. Of is dat allemaal weer te lastig om te realiseren?

MENING !

Maar kinderen die geloven zijn hier helemaal niet mee bezig, en zullen dat nooit zijn. En is al eens met een representatief onderzoek gevraagd aan kinderen die niet meer geloven wat zij hiervan vinden? Voor hun mening zou ik respect hebben.

En iedereen mag zijn/haar mening hebben, en ik kan me ook inleven in de (extreme) meningen van beide kanten. Maar je moet mensen geen mening opdringen zonder met een oplossing te komen. Het komt vanzelf of het komt nooit. 
Ik zou ook mijn mening op kunnen dringen dat ik mij gekwetst voel door een enkele typering van een blanke Piet bij NTR als : zielepiet. Maar als dat al mijn mening zou zijn, dan nog doe ik dat niet.

Men komt nu echt niet tot elkaar wanneer men alleen uitdraagt dat Zwarte Piet racisme is, of alleen uitdraagt dat er niets veranderd mag worden aan Zwarte Piet, zonder oplossingen of consessies.

Zwarte Piet kan nu eenmaal geen 2 personen tegelijk zijn, behalve na elkaar als Kameleon Piet.

DAN TOCH EEN OPLOSSING?

Een (Zwarte) Piet heeft in het echt nu eenmaal een bepaalde kleur waarvan je vindt dat deze wel of niet bij deze Piet past. En daar moet je het mee doen, of je zou deze Piet moeten ontwijken. 
Maar de kleur van deze Piet op beeld die kan aangepast worden.

Met een combinatie van gezichtsherkenning en de karakteristieken van Zwarte Piet kan software het personage Zwarte Piet herkennen. 
Via de app op een mobiel of een aanpassingsknop op de afstandsbediening kan je instellen hoe jij wilt dat Piet er uit ziet als er foto’s of video’s worden gemaakt of bekeken.
En zie, automatisch wordt een Piet herkent en automatisch ziet men Piet in de gewenste verschijning.

GEEN ERGERNIS MEER - EEN GULDEN MIDDENWEG ?

In 2018 een Sinterklaas-feest met meer plezier. Men hoeft zich niet meer aan de kleur van (Zwarte) Piet te ergeren, want er is mogelijk een oplossing. Een gulden middenweg?

Men heeft zelf in de hand om Piet er uit te laten zien zoals men wilt, en niet zoals een ander dat wilt. Een donker of een lichter tintje, een fleuriger kleurtje, een roetveeg meer of minder. Voor elk wat wils.

En laat a.u.b. iemand die anders denkt in zijn waarde, of deze persoon moet zich overduidelijk schuldig maken aan discriminatie c.q. rasicme. Maar als dat het geval is doe dan aangifte en speel niet voor eigen rechter. Wellicht gaan de ontwikkelingen dan sneller als dat de samenelcing het maar op moe lossen zoals de regering wil. tand komt omdat de aangiften zich maar blijven opstapelen. 

De Zwarte Pietendiscussie zal niet meer dezelfde zijn. En wie weet is de Zwarte Pietendiscussie en deze app op een gegeven moment wel verleden tijd. Maar dat hangt af van de tolerantie en het aanpassingsvermogen van de mensen die deze app nodig hebben.

Draag a.u.b. bij aan de ontwikkeling van deze app/software/filter als mogelijke oplossing van de Zwarte Pietendiscussie en maak van Sinterklaas weer een Kinderfeest waar we trots op zijn.

Bedankt voor uw donatie, en bedankt voor het delen van deze actie in uw sociale media!!

Want willen we deze mogelijke oplossing, of willen we een Kameleon Piet zie hiernaast.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00

Deze actie is gesloten.