Silas Challenge

Silas Challenge | Geld inzamelen
 
 
Silas Challenge

Graag vertellen wij u hier waarom en vooral wat de Silas-challenge inhoud.

 De sponsorloop,

De officiële aftrap zal officieel in Nederland worden gehouden bij de opening van de jaarlijkse sponsorloop. Bestaande uit 3 routes. Namelijk 5, 10 en 20 kilometer. Het gaat hierbij niet om de snelheid, maar om het lopen. Stapje voor stapje. Een sponsorloop met ruimte voor iedereen. Gezinnen met kinderen die kampen met een neurologische aandoening, ouders, families die ook dierbaren zijn verloren, hulpverleners die PTSS hebben. Oftewel iedereen kan mee lopen. Het samen zijn maakt samen sterk. Het streven is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dit om geld in te zamelen voor kinderneurologie.

Doel,

Kinderneurologie. Een gespecialiseerd onderdeel in de reguliere neurologie. Omdat de hersenen tot op de dag van vandaag meer vragen dan antwoorden opleveren is er nog enorm veel onderzoek nodig. En om onderzoek te doen is geld nodig. Veel geld. Daarom deze challenge. Omdat ieder kind telt. Omdat juist bij kinderen waarin de hersenen nog in de groei zijn, er zoveel mis kan gaan. Dat kan voor de geboorte zijn, maar ook in de aanloop naar volwassenheid.


Zit er een persoonlijke reden achter deze actie? Ja.

Mijn zoon Silas (16) jaar was een fantastische zoon die zich rijk mocht rekenen met heel veel vrienden. Hij was een echt mensen mens. Toen Silas begon te puberen kreeg hij zijn eerste epilepsie insult en dat was een enorme schok.Nog groter was de schok dat het niet bij een éénmalig insult bleef. Geen enkele ouder staat er bij stil dat je kind zo ineens een ingrijpende neurologische aandoening kan krijgen. Ook ik niet. De epilepsie insulten waren behoorlijk heftig, al had hij gelukkig niet vaak een aanval. Op 23 maart 2018 kreeg hij helaas tijdens het hardlopen. Hij is daardoor in de sloot terecht gekomen en overleden.


Mede naar aanleiding daarvan is dit alles ontstaan. Met een heel team vrijwilligers (wij vinden dit echt belangrijk om te vermelden) willen we dan ook wat doen. En dit enement lijkt ons een enorm mooie manier. Een sponsorloop die door samen te lopen verbind. En samen een verschil te kunnen maken. Mike, de vader van Silas, zal voor de sponsortocht een 580km pelgrimtocht lopen van Zweden naar Noorwegen. Tijdens deze tocht zal hij met kinderneurologen en deskundigen interviews houden, bloggen, vloggen enz.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website:

www.silas-challenge.nl

of

op onze Facebook pagina Silas-Challenge

Uw donatie maakt echt een verschil.

Namens het hele team danken wij u voor uw steun, want elk kind telt

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 480,00
Doel: € 10.000,00
4%

Deze actie is gesloten.