Shield Radio, radio door mensen met een beperking

Shield Radio, radio door mensen met een beperking | Geld inzamelen
 
 
Help mensen met een beperking een webradiostation te starten.

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers wil ik een webradiostation starten. Mijn naam is Dirk Jan Buter en dit is het doel wat ik graag wil bereiken. Ik heb ook moeilijke tijden gehad in mijn leven. Het is dan fijn als je mensen om je heen hebt die je dan opvangen.

Met dit radiostation wil ik mensen met o.a. verstandelijk / lichamelijk / visuele beperking, chronisch zieken, mensen met een psychische kwetsbaarheid helpen een uitdagende dagbesteding te bieden.
Een daginvulling die hun helpt om een dagstructuur te krijgen, werkervaring op te doen, zelfvertrouwen op te bouwen en het verbeterd hun positie in de arbeidsmarkt.

Wij zijn dankbaar voor elk gebaar, als gaat het om donaties van apparatuur, maar ook financiële bijdrage kunnen we hard gebruiken om te starten. We hebben dat nodig voor het bekostigen van muziek, muzieklicenties, hosting, radio-stream en benodigde microfoons, koptelefoons, pc-apparatuur, softwarelicenties.

Huur voor een ruimte is voor nu nog niet van toepassing, we werken eerst vanuit huis, zo blijven de kosten laag.

We hebben een startkapitaal nodig van 2000 euro, zodat we in slanke vorm kunnen starten. Het startkapitaal uitbreiden naar 5000 euro, zorgt er voor dat we voor de deelnemers meer kunnen betekenen. Zoals zorg dragen dat ook zij de beschikking hebben tot de benodigde apparatuur.

Bedankt voor alle hulp, daardoor kan mijn wens in vervulling gaan. Het zal mij helpen, maar ook voor de deelnemers.

Neem gerust contact met ons op, om af te stemmen wat we op dit moment het hardst nodig hebben.

Dirk Jan Buter
18-04-2021

Terugblik: Wat ging er fout?

Vorig jaar begonnen met een leuk initiatief, Astradio, een radio station door mensen met een beperking. We begonnen met een aantal zeer enthousiaste mensen. Met een doneeractie maar een helft van het benodigde bedrag opgehaald en toch besloten te starten.

Het was een leuk en leerzaam project, waarvan in we nog heel veel plannen in petto hadden… en toen stopte het ineens!? Waarom? Het ging toch goed? Blijkbaar niet, wat was er aan de hand? Hieronder de leerkernen:

A) Begin nooit een radiostation in je uppie! Natuurlijk waren we met een team, dat bedoel ik niet. Ik bedoel begin een radiostation met een groep die tijd, energie en het nodige verstand heeft, mensen die staat zijn een radio te runnen.

B) Zorg dat je genoeg muziek hebt! Muziek was en bleef een probleem. Er zijn veel onduidelijke regels op dit gebied. Ik denk meer dan 90% van de radiostations zelf niet weten wat wel en niet mag. En als je dan eindelijk wel het overzicht hebt, komt er op neer dat bijna niks mag en er ook niks beschikbaar is daarvoor.

C) Als je een dagbesteding begint, zorg dat er iemand in je team zit met de nodige diploma’s! Ik dacht altijd diploma’s is een onnodige formaliteit. Op een opleiding leer je vaak de dingen die je niet wil leren. Maar in het geval van overheden, wetten. Is het blijkbaar wel belangrijk. Het loze papiertje is belangrijk, niet de kennis en ervaring die je zelf hebt opgedaan.

D) Zorg dat je genoeg kapitaal achter de hand hebt! Ga niet uit van de generositeit van anderen of van onbetrouwbare bronnen. Het opzetten van een station zijn de maandelijkse kosten relatief laag, maar je zult het een aantal jaren moeten kunnen volhouden, voordat je een beetje bekend wordt.

E) Zorg dat je mensen in je omgeving hebben, familie vrienden die je steunen, ook als je er even doorheen zit! Mensen die niet in je idee geloven moet je vermijden deze zullen je het extra zwaar maken, vooral in moeilijke momenten.

 


Dirk Jan Buter
24-01-2021

Shield Radio is geëvolueerd naar Astradio

Shield Radio was gestart met als doel radio te maken als dagbesteding voor mensen met een beperking. Tijdens het proces van leren en ervaring op doen is de naam en de vorm van Shield Radio geëvolueerd naar Astradio.

Met Astradio, een radiostation dat o.a. dagbesteding bied aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn wij klaar voor de toekomst om door te groeien naar volwassen formaat.

Lees meer over Astradio: https://www.astradio.com/over-ons/


Dirk Jan Buter
28-10-2020

Persbericht

Op het internetradiostation Astradio wordt op vrijdag 6 november Shield Radio feestelijk geopend

Shield Radio is een radioprogramma-maker dat dagbesteding gaat bieden aan mensen met een beperking. Het is een uitdagend project, waarbij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid of met een chronische ziekte hun dag zinvol kunnen besteden.

In april van dit jaar, hebben de oprichters met crowdfunding een deel van het geld ingezameld om de opstart kosten te kunnen betalen. Ondertussen hebben zich al 25 mensen aangemeld om radio te maken. Nu is dan het moment gekomen om officieel open te gaan.

“We hadden ons dit heel anders voorgesteld”, zegt de initiatiefnemer Dirk Jan Buter, “we hadden de opening uitgesteld tot november in de hoop dat de corona pandemie dan afgezwakt zou zijn. Nu we midden in de nare 2de golf zitten gaan we, in plaats van een groot feest op locatie, vanuit huis radio maken. Ik ben super blij dat dit moment er komt. We hebben hier met z’n allen zo naartoe geleefd.”

Het wordt een heel groot feest, maar dan dus op de radio. De deelnemers gaan afwisselend radio maken. We laten verzoeknummers horen van de donateurs. Iedereen komt aan bod, ook met een voorstel ronde en wensen van dj's. Mensen achter de schermen en ook een aantal artiesten, wensen ons op de radio succes. Er is ook een interview met de Molenbroeders. Je kent ze vast wel van hun single “Wen d'r maar an!” die eind augustus uitgebracht is.
Wethouder Sloots van de gemeente Zwolle gaat om 16:00 uur de radio officieel openen. Met een hoop kabaal gaan we van start, zo dat straks iedereen naar ons luistert! 

Wanneer je een lichamelijk of geestelijk beperking hebt, of op een andere manier kwetsbaar bent, mag je bij Shield Radio aan de slag. Dat kan op vrijwillige basis als bijvoorbeeld programmamaker, dj, presentator of interviewer. dj Gerwin Schuurman, die in 2018 werd getroffen door een beroerte, heeft zich verbonden aan dit project, samen met de andere vrijwillige programmamakers, vormen ze Shield Radio. 

Voor meer informatie over Shield Radio of om je aan te melden als vrijwilliger kun je contact opnemen met Dirk Jan Buter. Dat kan via Facebook messenger: http://m.me/shieldradio of via het e-mail: https://www.shieldradio.nl/contact/

Luisteren kan online via de luisterpagina van Astradio: https://www.astradio.com/luister-live/

Website: www.shieldradio.nl


Dirk Jan Buter
13-05-2020

We zijn bijna op de helft en nog 2 dagen te gaan... help jij ons te starten met ons webradiostation? Met z'n allen kunnen we het nog halen!


Dirk Jan Buter
15-04-2020

Shield Radio, radio door mensen met een beperking

Shield Radio is een radiostation dat dagbesteding gaat bieden aan mensen met een beperking. Om dit uitdagende project, waarbij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid of chronisch zieken hun dag zinvol kunnen besteden te kunnen realiseren, heeft initiatiefnemer Dirk Jan Buter een startkapitaal nodig. Met crowdfunding hoopt hij voldoende geld te verzamelen om de hosting, de muziek- en softwarelicenties en de aanschaf van microfoons en koptelefoons van het webradiostation te bekostigen. Elke financiële bijdrage is van harte welkom, maar ook donaties in de vorm van apparatuur worden enorm gewaardeerd.

Wanneer je een lichamelijk of geestelijk beperking hebt, of op een andere manier kwetsbaar bent, kun je bij Shield Radio aan de slag. Dat kan op vrijwillige basis als bijvoorbeeld programmamaker, dj, presentator of interviewer. DJ Gerwin Schuurman, die in 2018 werd getroffen door een beroerte, heeft zich inmiddels al verbonden aan dit radiostation in oprichting.

Shield Radio werkt onder meer samen met het WMO-Loket en gaat om de startkosten zo laag mogelijk te houden in eerste instantie vanuit huis werken.

Geld doneren om het webradiostation Shield Radio daadwerkelijk te kunnen realiseren kan via https://www.doneeractie.nl/actie/42926

Voor meer informatie over Shield Radio of om je aan te melden als deelnemer kun je contact opnemen met Dirk Jan Buter. Dat kan via Facebook https://www.facebook.com/shieldradio of via het contactformulier http://www.shieldradio.nl/content/pages/contact.19 donaties
€ 1.011,00
Doel: € 2.000,00
50%

Deze actie is gesloten.