SCHOONWATER VOOR 60.000 MINDERHEDEN IN VIETNAM

SCHOONWATER VOOR 60.000 MINDERHEDEN IN VIETNAM | Geld inzamelen
 
 
SCHOONWATER VOOR 60.000 MINDERHEDEN IN VIETNAM VOOR 15.000 EURO? 0,25 per persoon

Volgens cijfers van Unicef in 2012 zorgt vervuild drinkwater er voor dat per jaar wereldwijd  meer dan 520.000 kinderen  onder de 5 jaar overlijden aan de gevolgen van vuil drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dat zijn 1.400 kinderen per dag. Maar ook volwassenen overlijden door vervuild water.

In drie verschillende regio’s in achterstandsgebieden op het platteland en in de bergen van Vietnam worstelen dagelijks kleine gemeenschappen met het probleem van vervuild drinkwater en water voor irrigatie voor de kleinschalige landbouw. De vervuiling wordt vaak veroorzaakt door de grote industrie. Het ontbreken van adequate hulp en milieu regels vanuit de Vietnamese overheid maakt dat de situatie steeds slechter wordt. Gebrek aan schoon  water bedreigt iedere dag in die regio’s de gezondheid van ruim 21.000 huishoudens  (ongeveer 60.000 mensen waaronder ruim 40.000 kinderen). De dorpen zijn zelf financieel niet in staat om zuiveringsinstallaties aan te leggen.

De afgelopen 38 jaar heeft de stichting Lien Doi tientallen projecten met Vietnamese vrijwilligers en dorpsbewoners  uitgevoerd om de leefomstandigheden van kleine groepen minderheden in  afgelegen gebieden in Vietnam te verbeteren. Daarbij ging het onder meer om waterzuiveringsprojecten. Een overzicht van al deze projecten is te vinden op onze website: http://liendoi.nl/projectenoverzicht/.   Dit jaar is het aantal verzoeken uit Vietnam voor waterzuivering en opslag zodanig toegenomen dat wij deze projecten niet meer via onze eigen donaties kunnen ondersteunen. Helaas willen grote fondsen alleen maar grootschalige projecten ondersteunen.

Maakt u het mede mogelijk dat Lien Doi met een investering van  15.000 euro 60.000 mensen van schoon water kan voorzien.

Meer weten over de stichting Lien Doi en andere activiteiten die wij ondersteunen kijk dan op onze website: www.liendoi.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 235,00
Doel: € 15.000,00
1%

Deze actie is gesloten.