School bouwen in Gambia

School bouwen in Gambia | Geld inzamelen
 
 
wij hebben sponsors nodig om met onze school een school te bouwen in Gambia.

Gambia 2019-2020, wilt u een steentje bijdragen?

Wij, 15 leerlingen van het Jac. P. Thijsse College uit 4 havo en 5 vwo, gaan komend jaar opnieuw naar Gambia om daar te helpen bij de opbouw van een school en les te geven. Wilt u ons daarbij helpen?

 

Wat houdt het project in?

In maart 2020 gaan wij naar Gambia om daar vrijwilligerswerk te doen op de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang. Hier wordt hard gewerkt aan het maken van een nieuw schoolgebouw; wij gaan helpen met o.a. cement mengen, bakstenen maken, waterleidingen aanleggen en het lesgeven en helpen van kinderen.

Er gaan dit jaar 30 leerlingen naar Gambia; de eerste groep vertrekt al in december en onze groep in maart 2020.

 

Dit is nu het vierde jaar dat er wordt gewerkt aan dit project. In de afgelopen jaren zijn ze bezig geweest met verschillende deel-projecten zoals het bouwen van een basisschool en het aanleggen van waterleidingen. Dit jaar is het de bedoeling dat het onderwijs van de kinderen verder wordt ontwikkeld; hiervoor is het nodig dat er een lesgebouw wordt bijgebouwd. Die gaat dan dienen als middelbare school.

 

Waar wordt het geld aan besteed?

Wij proberen natuurlijk zo veel mogelijk geld in te zamelen, want hoe meer geld we hebben hoe meer we daar kunnen helpen. Met het geld dat wij ophalen wordt ter plekke materiaal gekocht voor het bouwen van het lesgebouw. Maar ook wordt er van het geld lesmateriaal gekocht. In vorige jaren hebben we bijvoorbeeld ook een studie kunnen financieren voor een leraar, want er is daar een groot tekort aan leraren. In de meeste klassen zitten dan ook minstens 50 leerlingen die nog steeds niet allemaal een eigen schrift of boek hebben. 

 

Alle donaties helpen! Alvast bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
99 donaties
€ 2.575,00
Doel: € 5.000,00
51%