Schaatsen voor lucht!

Schaatsen voor lucht! | Geld inzamelen
 
 
Schaatsen voor en tegen taai slijm ziekte!

De actie:

Ik heb zelf taaislijmziekte en zet mij op 2 februari in om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte/nieuwe medicatie! Omdat mijn longfunctie steeds minder wordt is het noodzaak dat er snel iets op de markt komt wat de ziekte aan pakt!

Wat is CF? (taaislijmziekte)

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Omdat er nog veel onbekend is over deze ziekte, is er veel geld nodig voor onderzoek. Nu ga ik samen met 2 vrienden op 2 februari naar de Weissensee om daar te schaatsen en geld op te halen voor stichting www.skate4air.nl

Wij investeren een hoop geld om mee te kunnen doen aan skate4air. Denk aan de reis, het verblijf, clinics, kleding, schaatsen etc. Vandaar deze Crowdfunding om een deel van deze kosten te dekken, wie helpt ons?

Team klapschaats.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 500,00
2%

Deze actie is gesloten.