Save Diesel

Save Diesel | Geld inzamelen
 
 
Ik ben Diesel een Berner sennen pup van 9 maanden en ik heb jullie hulp nodig,

Maak kennis met onze lieve Diesel. Zoals je op de foto's kan zien, is hij een groeiende, speelse Berner Sennen. Dit spelen verloopt voor Diesel niet zo gemakkelijk als bij andere honden. Diesel lijdt namelijk aan dubbele heupdysplasie in een zeer ernstige graad. Dit heeft als gevolg dat hij praktisch niet recht kan komen, maar ook het wandelen loopt moeizaam. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het spelen maar er gebeuren ook regelmatig accidentjes omdat hij niet snel genoeg is om naar buiten als hij zijn behoeftes moet doen. Diesel wordt in januari 1 jaar, hij kan dus nog een heel leven voor zich hebben en dit willen wij hem ook gunnen. Om zijn kwaliteit van het leven terug beter te maken, zal hij een operatie moeten ondergaan maar deze kosten zijn heel hoog. Het gaat over een bedrag van 8000 euro en daarom dat we deze doneeractie ook zijn gestart. Help ons alsjeblieft dit geld te verzamelen zodat we Diesel nog lang en gelukkig leven kunnen gunnen. Graag delen.

Hier volgt zijn volledig verhaal:
Diesel is een super lieve en aanhankelijke Berner Sennen hond die geboren is op 17/01/2018
Op 18/03/2018 heeft Diesel zijn nieuwe thuis bij ons gezin gekregen.
Als kleine pup was Diesel altijd heel rustig. Hij sliep heel veel en deed alles op zijn gemak.
Als we wilden gaan wandelen en we de lijband vast hadden, kwam Diesel kwispelend voor ons zitten. Hij gaf zo aan dat hij graag mee wilde. Maar wandelingen met Diesel waren maar afstanden van onze zijdeur tot aan de straat: Diesel ging dan zitten en kwam niet meer recht, je kon proberen met snoepjes om hem recht te laten staan, maar hij weigerde omhoog te komen en na een poosje ging hij zelfs liggen. Als kleine pup was dit uiteraard geen probleem: hij was nog klein genoeg om hem op te heffen en terug naar huis te dragen. Wij hebben Diesel ook nooit verplicht om toch te wandelen, we dachten: als hij het nu niet wilt, wilt hij het binnenkort misschien wel, het is nu misschien nog allemaal eng voor hem om zijn thuis te verlaten.
Toen Diesel 4-5 maanden oud was viel ons op dat Diesel zijn enthousiasme ook verloor om te gaan wandelen, dus wandelen hebben we erbij gelaten ook omdat hij veel meer ging zitten en zelfs liggen. Uiteindelijk ging hij thuis ook veel meer liggen en als hij ging lopen, had hij een rare gang van lopen (een doorzakkende pas en veel geschud met zijn achterste).
Met dit verhaal zij we naar onze dierenarts gegaan op 10/07/2018. Zij heeft Diesel onderzocht en zo is er besloten om toch heupfoto’s te maken. Uit die heupfoto’s is gebleken dat Diesel zware heupdysplasie heeft. Onze dierenarts heeft contact gelegd met een dierenarts die ook orthopeed is en door hem werd de diagnose ook bevestigd. Waarschijnlijk heeft Diesel op deze momenten al pijn ervaren, daarmee dat hij weigert om op te staan. Voor de pijn tegen te gaan krijgt Diesel nu dagelijks metacam.
Op 16/07/2018 hadden we met Diesel een afspraak bij de dierenarts orthopeed. Hij heeft Diesel nog onderzocht en ons uitleg gegeven over de operatie die Diesel zou moeten ondergaan. Deze operatie was een bekkenkanteling. Voor er een bekkenkanteling uitgevoerd kan worden, moest Diesel eerst 1 jaar oud zijn zodat hij volledig volgroeid is. Als Diesel 11 maanden oud was, gingen we terug gaan op onderzoek voor nieuwe foto’s te maken om te kijken als de bekkenkanteling aan beide heupen nodig is en om een classificatie van A tot D van heupen op Diesel zijn heupen te bevestigen (dit moet officieel). In de tussentijd moesten we Diesel op zijn gemak laten en de metacam nog verder geven.
Maar Diesel werd groter en kwam hoger op zijn poten te gaan en begon nog meer last te ervaren. Hij schoof heel erg uit en kon geen grip meer pakken op de grond: daarom scheren wij nu de haren tussen de kussens onder zijn poten zodat hij meer grip vindt op zijn kussens. Hij gaat nu ook veel minder zitten en doet niks anders meer dan liggen:Bv.: als de postbode post in onze brievenbus steekt, lopen onze andere honden naar buiten en gaan aan de poort op de postbode blaffen, Diesel probeert omhoog te komen, dat lukt dan niet en hij blijft dan uiteindelijk liggen. Het is ook veel vaker aan het worden dat we Diesel moeten helpen opstaan door hem op te tillen onder zijn buik en aan zijn achterste. Ook begint hij zijn zindelijkheid te verliezen aangezien hij niet snel opgeraakt om naar buiten te gaan en als Diesel het opstaan lukt, zakt hij ook nog geregeld door zijn heupen. Dit waren voor ons redenen genoeg om opnieuw een afspraak te maken bij de dierenarts orthopeed want Diesel zijn toestand baarde ons zorgen.
Op 18/09/2018 hadden we opnieuw een afspraak bij de dierenarts orthopeed. Hij heeft Diesel zijn loopje geobserveerd en Diesel in slaap gedaan om de heupfoto’s te maken. Uiteindelijk hebben we geen goed nieuws gehad. Diesel zijn heupen zijn op 2 maanden tijd zo verslechterd dat de bekkenkanteling geen nut meer gaat hebben. Links heeft Diesel zelfs geen heupkom meer, in principe zit zijn poot ook niet meer in de heupkom dus loopt hij constant met een heupluxatie rond. Dit was zwaar nieuws wat we te verwerken kregen. Gelukkig is er wel nog een oplossing: Diesel zou 2 nieuwe heupen moeten hebben om terug normaal te kunnen lopen, te functioneren en te leven. Deze operatie kan jammer genoeg niet uitgevoerd worden door de dierenarts orthopeed. We hebben dan besloten om Diesel te laten opereren aan de universiteit in Luik. De dierenarts orthopeed ging contact opnemen met een professor van de universiteit in Luik en ging ons op de hoogte houden.

Ondertussen hebben we meer uitleg gekregen over de operatie. Diesel zijn 2 nieuwe heupen gaan ons 8000 euro kosten. Daar zitten de kosten van de revalidatie, medicatie, nodige materialen zoals: orthopedische mat,… nog niet bij. Ook zou Diesel voor hij geopereerd kan worden, fysiotherapie moeten volgen, dit om spieren te kweken zodat Diesel goed kan functioneren met zijn nieuwe heupen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 15,00
Doel: € 8.000,00
0%

Deze actie is gesloten.