Sanna weer op de weg

Sanna weer op de weg | Geld inzamelen
 
 
Help jij mij om weer mobiel te zijn door bij te dragen voor het kopen van een brommobiel?

Lieve lezer,

Ik ben Sanna. Op 11 juli word ik 47 jaar en dit is mijn verjaardagswens...

Na 10 jaar afwezigheid is mijn chronische aandoening ME/CVS dit jaar in alle hevigheid terug gekomen. Deze ziekte vraagt heel veel van mijzelf, maar vooral ook van mijn omgeving: ik ben alleenstaande moeder van 4 kinderen die ik heel graag een zo fijn mogelijke jeugd wil geven. Helaas ben ik door de ME bijzonder beperkt in mijn energie. Elke beweging, elke inspanning (hoe klein ook) kost energie en zorgt er voor dat ik moet herstellen. Die hersteltijd varieert van een uur tot enkele dagen en soms zelfs enkele weken. Dat betekent dat niets meer vanzelfsprekend is en de gewone dagelijkse routine vaak al te veel is voor mijn lichaam. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik op dit moment niet naar mijn werk kan (ik werk in de kinderopvang) en mijn bedrijf stil ligt. (Ik ben holistisch life coach).

Het verloop van deze ziekte is heel grillig: goede momenten wisselen af met momenten van grote uitputting die er voor zorgen dat ik op allerlei gebieden slecht functioneer: op die momenten kan ik bijvoorbeeld moeilijker praten, ik vergeet veel, mijn zicht is dan slecht, ik verteer mijn eten niet goed (en word dan b.v. misselijk)....en niet te vergeten: de spierpijn (fybromialgie), en nog veel veel meer.

Tot voor kort had ik een (oud) brommertje waarmee ik de wat grotere afstanden (bijvoorbeeld naar de school van mijn jongste kinderen) kon afleggen. Want fietsen kan ik maar 1 x per dag doen. Helaas is deze brommer nu kapot. Er moet dus dringend een vervanger komen, maar helaas is er na jaren schuldsanering (als gevolg van de financiele crisis) geen spaarpotje om dit te realiseren.

Bij het onderzoeken van mogelijkheden ontdekte ik mijn ultieme droom: geen brommer maar een brommobiel! Hiermee kan ik mijn jongste kinderen vervoeren naar school, maar ook de honden en de boodschappen. Ik blijf droog en warm, wat ook weer meer energie van mijn lichaam zal besparen (temperatuurwisselingen zijn heel zwaar en pijnlijk voor een lijf met ME). Kortom: het geeft mij meer mogelijkheden om er te kunnen zijn voor mijn gezin en te werken aan het herstellen van mijn ziekte en me te richten op de dromen van mijn toekomst: het werken met mijn honden binnen de kinderopvang en jeugdzorg en andere activiteiten binnen mijn bedrijf Heel Gezonde Mama.

Het zou zo veel stress en energie schelen wanneer ik zonder pijn en extreme uitputting mij door Hilversum en omgeving kan bewegen. Dit geeft mijn hele gezin de kans om weer eens wat leuke dingen te kunnen doen: het naar school brengen wordt weer gezellig in plaats van een expeditie. Boodschappen hoeven er niet voor te zorgen dat ik drie dagen moet bijkomen. Kortom: mama kan weer gewoon een mama zijn. Maar ik kan ook gewoon weer "Sanna" zijn en bijvoorbeeld eens langs gaan voor een kopje koffie bij de collega's op mijn werk. Want nu is die inspanning te groot, en dat isoleert me enorm.

Ik zou het fantastisch vinden als ik in plaats van verjaardagscadeautjes een bijdrage mag ontvangen voor dit doel. Elke donatie is welkom! Want vele kleintjes maken 1 grote. In de video leg ik uit wat mij tot deze actie heeft bewogen.

Mag ik je tot slot vragen, dat wanneer je deze actie een warm hart toe draagt, je deze wilt delen met de mensen om jou heen? Dank je wel alvast!

<3 Sanna 

 

Foto's: de kant van ME/CVS die bijna niemand ziet...thuis op de bank

Mijn oude brommer: ingericht op het vervoer van kind en hond :)

Op de collage zie je hoe grillig ME/CVS verloopt: van een goed moment op de ene dag naar complete uitputting de volgende dag.

Sanna Jonkhart
03-09-2018

Lieve mensen,

 

Wat een overweldigende reacties heb ik mogen ontvangen op mijn verjaardagsactie!!!! Zo veel lieve wensen, zo veel lieve mensen en zulke ongelooflijke giften! Dit is een ongelooflijke ervaring geweest. En het resultaat: ik ben weer mobiel! De brommobiel was een stapje te ver, maar dankzij jullie allemaal heb ik een bijna nieuwe scooter kunnen kopen, met alles er op en er aan om mij zo warm mogelijk te houden tijdens de koudere maanden. En....een hondenkar. Zo kunnen we door de omgeving toeren, kan ik mijn boodschappen vervoeren.....Ik ben er werkelijk zo mee geholpen!!!

Dank je wel dekt de lading niet. Maar bij gebrek aan woorden is dat het enige wat overblijft. Jullie hebben mij mijn leven een stukje terug gegeven, en daarmee dat van mijn gezin. Duizendmaal dank! <3 

 

Wil je zien hoe de scooter er uit ziet? Kijk dan gauw op dit filmpje: Dank je wel - update

 

Sanna 44 donaties
€ 1.731,00
Doel: € 2.500,00
69%

Deze actie is gesloten.