Sagaam, samen werken aan een collectief geheugen

Sagaam, samen werken aan een collectief geheugen | Geld inzamelen
 
 
Zou er zoveel eenzaamheid zijn onder ouderen als Facebook 50 jaar geleden al had bestaan?

Zou er zoveel eenzaamheid zijn onder ouderen als Facebook 50 jaar geleden al had bestaan?

Deze vraag was de aanleiding om Sagaam te starten. Sagaam vult met terugwerkende kracht de Sagaam “timeline” van een oudere met verhalen van vroeger. Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van verhalen van vroeger, waarop anderen kunnen reageren en een contactverzoek kunnen doen, mensen met elkaar verbindt en eenzaamheid bestrijdt. Daarnaast bouwen we zo samen aan een collectief geheugen en kun je op ontdekkingstocht in de tijd waardoor het verleden tot leven komt.

Sagaam bestaat nog maar kort en wordt nu al gevoed met erg veel verhalen en kent al erg veel aanmeldingen. Kijk maar eens op www.Sagaam.com.

Voor alle deelnemers is het platform volledig gratis en het platform is door de initiatiefnemers in de vrije uurtjes en met eigen financiële middelen gerealiseerd. Onze ambassadeurs zijn Adriaan van Dis, Nelleke Noordervliet en Prof. Dr. Rudi Westendorp.

Het is onze wens om  op niet al te lange termijn iemand die past bij de doelgroep (50+) van het platform in dienst te kunnen nemen om verhalen op te halen en instanties enthousiast te krijgen om deel te nemen. Wij zoeken nu budget om gedurende een jaar de kosten van hosting en IT-beheer van het platform te betalen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

43 donaties
€ 1.042,00
Doel: € 3.500,00
29%

Deze actie is gesloten.